Haberler

Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınan Şahap Kavcıoğlu, BDDK'nın başına atandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın atanması sonrasında eski başkan Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık, Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na (BDDK) atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Başkanlığı'na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

KAVCIOĞLU BDDK'NIN BAŞINA ATANDI

Erkan'ın Merkez'in başına getirilmesi sonrasında görevden alınan eski Başkan Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) başkanı olarak atandı.

Merkez Bankası başkanlığından alınan Şahap Kavcıoğlu, BDDK'nın başına atandı

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Halit, anne adı Naime'dir. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

HALK BANKASI BÖLGE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YAPTI

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü.

2 KİTABI VE ÇOK SAYIDA MAKALESİ VAR

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir. 'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞINA ATANDI

Kavcıoğlu, 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili olarak görev yaptı. 20 Mart 2021 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile Merkez Bankası Başkanlığına atandı. Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (13)

erkan tortumcu:

koskoca ülke aile şirketi gibi oldu görevinden alınan hiç bir aile ferdi açıkta kalmıyor

143
16
yanıtYanıtla
Levent:

eee boşuna demedi ülkeyi şirket gibi yöneteceğiz diye

yanıt25
yanıt7
Mehmet Erkek:

ye kürküm ye

61
14
yanıtYanıtla
Ener Osmen:

Kudurun len istemezukcüler

13
50
yanıtYanıtla
Oguz Turker:

Ülkenin başında ekonomizt var zaten. Bunlara gerek yok. Nas var, faiz zinhar günah. Amin , inşallah sanada yallah

49
13
yanıtYanıtla
ati yakar:

Basarisizligin ödüllendirildiği bir sistemdeyiz

44
9
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Akp'li arkadaşlar ülke batıyor haberiniz olsun.

26
14
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Süper. Uçmaya devam

28
6
yanıtYanıtla
NAKRE:

Bir bakanlıkta başarısız olan biri neden başka bir kurumun başına getirilirki

27
4
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Akp politikasi liyakat degil sadakat

25
5
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title