Haberler

Memurlar Eyleme Hazırlanıyor

Türkiye Kamu-Sen, Taleplerine Kamuoyu Desteği Sağlamak ve Hükümeti Protesto Etmek İçin Yıl Sonuna Kadar Sürecek Bir Dizi Eylem ve Etkinlik Yapacak.

Türkiye Kamu-Sen, taleplerine kamuoyu desteği sağlamak ve hükümeti protesto etmek için yıl sonuna kadar sürecek bir dizi eylem ve etkinlik yapacak.

TÜRKİYE Kamu-Sen, taleplerinin ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının hükümet tarafından kabul edilmemesi üzerine, Ramazan Bayramından sonra eylemlerini hayata geçirmeye başlayacak.

Konfederasyon, toplu görüşmelerin ardından taleplerine kamuoyu desteği sağlamak ve hükümeti protesto etmek için yıl sonuna kadar sürecek bir dizi eylem ve etkinlik yapacak. Planlanan eylemler esas olarak bayram sonrasında uygulanmaya başlanacak ama Ramazan ayı sonuna kadar da geçen yılki mutabakat metninin gereği yapılmadığı gerekçesiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Konfederasyon, bayramın ardından 2-3-4 Ekim’de bağlı sendikaların toplam 404 şube başkanını Ankara’ya çağıracak. Şube başkanlarının katılımıyla Ankara’da 3 günlük bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda, konfederasyon yönetiminin planladığı eylemlere son şekli verilecek. Bu toplantının ardından iş bırakma, Ankara’ya yürüyüş, açlık grevi, iş yerleri önünde basın açıklamaları gibi eylem ve etkinlikler hayata geçirilmeye başlanacak.

Eylemde kararlıyız

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak sendikacılıkta kararlı olduklarını, çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu söyledi.

İlerleyen günlere yönelik ciddi ve kararlı eylemler planladıklarını vurgulayan Akyıldız, bu eylemlerden sonuç almak için kamuoyu desteğine ihtiyaçları olduğunu, bu konuda da yoğun bir çalışma yürüteceklerini bildirdi.

Başka seçenek kalmadı

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek şube başkanlarıyla toplu görüşme sürecini değerlendireceklerini ve şube yöneticilerini bu konuda bilgilendireceklerini ifade eden Akyıldız, bu toplantıda hazırladıkları eylem planına son şekli birlikte vereceklerini belirtti. Akyıldız, taleplerinin hayata geçirilmesi ve siyasi iradenin bu yönde adım atması için kendilerine eylem yapmaktan başka bir seçenek bırakılmadığını kaydetti.

HAKSEN’den zam tepkisi

KAMU Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurlar açısından yüzde 2.5 ile sıfırın arasında pek bir fark olmadığını belirterek, “Bu gidişle onu da görürsek kimse şaşırmasın” dedi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, yaptığı açıklamada, 2009 yılı toplu görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine yaptığı açıklamada, 25 gün süren toplu görüşme sürecinin sonunda tekrar en başa dönüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Toplu görüşmelere başlarken yetkili sendikaların kendi aralarında bile ortak bir oran üzerinde uzlaşamaması hükümetin işini kolaylaştırmıştır. Adeta işi uzlaştırma kuruluna havale etmek için çaba sarf etmişlerdir. Hükümet daha masaya otururken aklından yüzde 2.5 artışı geçtiği ortaya çıkmıştır. 25 gün boyunca memurlarda yaratılan beklentinin sonu her yıl olduğu gibi bu yıl da hüsran olmuştur. Tekrar en başa dönülmüştür. Kısacası elde var sıfır.”

şaşırmasın. Zira, memurların hakları her yıl daha da geriliyor. Yetkili sendikaların aralarındaki siyasi ve ideolojik mücadele memurların sorunlarının önüne geçiyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title