Haberler

Bayiye gidip "Sıfır araç yok" cevabını alan vatandaş, 2 kilometre ötedeki araçları görünce şoke oldu

Güncelleme:

Sıfır kilometre araç satın almak isteyenlerin yaşadıkları sorunlar günden güne artarken bayilerde satılmayan otomobiller galeriler üzerinden satışa çıkarılıyor. Sıfır araç almak için harekete geçenler paraları oldukları halde stok sorunu ile karşılaşırken, geçen zaman diliminde araçların fiyat artışının bir anda etiketlere yansımasıyla bayilerde "Aracımız yok" ifadeleri kullanılıyor.

Maltepe'de sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku

İNŞAAT HALİNDEKİ OTOPARKTA STOK YAPMIŞLAR

Maltepe'de otomobil almak isteyen Yiğit Ayaydın ise gittiği bayiden kendisine 'sıfır araç yok' denilerek elleri boş dönerken, sıfır araçların bayiye yaklaşık 2 kilometre ötede bir inşaat halindeki otoparkta stoklandığını görünce şoke oldu. Bayi yetkilisine araçlarının olduğu belirten Ayaydın, bayi yetkilisinin "araç satış yemiştir" cevabıyla karşılaştığını ifade etti. Ayaydın, bir yılda almak istediği araçta fiyat farkının 200 bin TL'ye kadar ulaştığını söyledi.

Maltepe'de sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku

"BU ARABALAR NEREDEN GELİYOR?"

Bayiler tarafından araçların stoklandığını belirten Yiğit Ayaydın, "1 buçuk yıldır Fiat Egea aracı arayış durumundayım. Fiat bayisini 1 buçuk yıldır arıyorum. Araç olmadığını, gelmediğini bana söylüyorlar. Bugün sabah bayiye gitmek istedim. Gittiğimde bayide araba olmadığını söylediler tekrar. Bayiden çıkıp 2-3 km gittikten sonra bir inşaat içerisinde yaklaşık 5 bin civarı aracın olduğunu gördüm ve hepsi de Fiat'a ait. Yani 1 buçuk yıldır araba yoksa bu 5 bin tane aracın inşaat halindeki otoparkın içerisinde olması soru işareti. Araçların hepsinin üstünde toz var. Hani uzun zamandır orada durduklarına hem fikiriz. Yani bu konuda biz vatandaş olarak araç isteyenler olarak sıkıntı yaşıyoruz. Yani 1 buçuk sene önce ben aradığım zamanki fiyatı 250 bin ile 300 bin TL arasındaydı. Bugün 450 bin TL ama yine araç yok. Yok da bu arabalar nereden geliyor? Sürekli bir de bu şehir içinde tırların üstünde Fiat araçları. Bunlar bir yere gidiyor. Bir yerden birisi alıyor bunları. Bu şekilde mağduruz" dedi.

Maltepe'de sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku

"SATIŞ YEMİŞTİR" DİYEREK KENDİLERİNİ SAVUNDULAR

Araçların bayiler tarafından satılmadığını ifade eden Yiğit Ayaydın, "Bayinin genel müdürlüğünü aradım. Sizin bütün bayilerinizi aradığımda aracınız yok dediler. Ama biz böyle böyle bir araç kalabalığı gördük, inşaat içerisinde, bunlar nedir, ne değildir diye sorduğumda 'satış yemiştir, size geri dönüş yapacağız' dediler. Zaten bütün aradığımız Fiat bayileri 'size geri dönüş yapacağız' diyor. Ama ne zaman? 1 buçuk yılda bir bayi arayıp da demez mi ki beyefendi bir araç geldi bunu size verelim mi? Aradığım bayi 'sırada bin kişi var' diyor. Ama sen şimdi inşaata arabaları doldurursan sıra olur. Yani eğer şimdi sorduğumuzda satılmış aracı kimse inşaatta bırakmaz. Alır kapısına çeker" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Maltepe Fiat Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (24)

cihan sapan:

Bunları görmemize ve duymamıza rağmen neden bukadar talep ediyoruz neden bu kadar bayilere yalvarıyoruz ihtiyaç olmamasına rağmen sırf biraz kâr edeyim derken fiyatlar ne duruma geldi...

111
2
yanıtYanıtla
NECMETTİN SNTL:

Açık açık suç örgütü oluşturmuşlar

108
2
yanıtYanıtla
NECMETTİN SNTL:

Bayi Fiyatı 900 araç yok galeri fiyatı 1050 alırsan sonra ikinci el fiyat da yükselsin ne zaman düzgün iş düzgün ticaret yapacağız ne zaman adam olacağız bütün sorumlular yazıklar olsun

100
2
yanıtYanıtla
Umut Gültekin:

Sonrada devlet denetliyor bilmem ne :) yahu devleti son yıllarda sadece vatandaşa ceza keserken ve vergi alırken görüyorum . Vatandaşın yararına olunca devlet yok oluyor :)

93
4
yanıtYanıtla
Yusuf Mete:

Elden kayıt dışı para verirsen ancak araba satıyorlar. İsteyen istediği gibi at koşturuyor. Vatandaşın rahatsız olduğu bir çok konu var. Mevcut iktidarı istemeyenlerde yangını körüklüyor.

63
13
yanıtYanıtla
NECMETTİN SNTL:

Yusuf bey basit çözülmeyecek bir konu değil bu çözüm 6000 km 6 ay değil zaten çözülmedi de maalesef

yanıt17
yanıt0
corci:

mevcut iktidarı desteklemeyenler nasıl yangını körüklüyor birader bir anlat hele

yanıt0
yanıt0
Yusuf Mete:

Elden kayıt dışı para verirsen ancak araba satıyorlar.

49
1
yanıtYanıtla
Nazmi:

Flolara satis yasaklanmadigi surece duzelmesi imkansiz.

48
0
yanıtYanıtla
Hsn:

Fırsatçılara stokçulara gerekli cezayı kesmemek hükümetin en büyük yanlışı bundan cesaret alanlar her türlü haltı yiyor

35
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title