Haberler

Kayseri'nin ihracatı artmaya devam ediyor

Güncelleme:

TÜİK verilerine göre Kayseri'nin ihracatı aylık bazda artış gösteriyor. Mart ayında ihracat yüzde 3,06 oranında artarak 323 milyon 447 bin dolar olarak gerçekleşti. İlk üç aylık toplam ihracat ise 924 milyon 852 bin dolar oldu. Mobilya ihracatı en çok yapılan sektör olurken, Irak en çok ihracat yapılan ülke oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri'nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor.

TÜİK mart ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; "Mart ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 3,06 oranında artarak, 323 milyon 447 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk üç ayına baktığımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.16 oranında bir artış olduğunu görüyoruz. İlk üç aylık toplam ihracatımız ise 924 milyon 852 bin dolar oldu. Buda artış trendinin devam ediyor olması bakımında sevindirici bir durum" dedi. 2024 yılı mart ayında en çok ihracat yapılan sektörleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci, "Mobilya ihracat kalemlerimiz arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Ardından elektrikli ev aletleri ve kablo geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Irak, daha sonra Almanya ve ABD var" diye konuştu.

2024 yılına iyi başladıklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci; "Aylık bazda ihracatımız artmaya devam ediyor. Sanayicilerimiz her şeye rağmen üretmeye, istihdama ve ihracata devam ediyor. Oda olarak firmalarımızın verimlilik, dijitalleş ve sürdürülebilirlik gibi süreçlerini hızlandırıp, rekabet gücümüzü daha da artırmak için gayret ediyoruz. Hem aylık, hem yıllık bazda artış yakalamış olmamız sevindirici bir durum. Artış trendinin devam etmesi önemli. Kayserili sanayicilerimizde bu potansiyelin olduğuna inanıyorum. Yeni pazar araştırmaları ve katma değerli ürünlerle geçen yılki kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. Şehrimizin ihracatına katkı sunan tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İhracat Kayseri Irak İhracat Ekonomi Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title