Haberler

İzmirli Otobüsçüler Sorunlarını Ankara'ya Taşıyacak

İzmirli Otobüsçüler ve Servisçiler Odası akaryakıt zamları ve ÖTV artışlarına yönelik sorunlarını Ankara’ya taşıyacak.

İzmirli Otobüsçüler ve Servisçiler Odası akaryakıt zamları ve ÖTV artışlarına yönelik sorunlarını Ankara'ya taşıyacak. Oda yönetimi 4 Mart Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılacağı Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'na 5 maddelik çözüm önerisi sunacak.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen İzmirli Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, otobüsçüler ile servis taşımacılığını zor durumda bırakan sorunların çözümü için hazırladıkları 5 maddelik önergeyi Başbakan Yardımcısı Ali babacan'a ileteceklerini belirtti. Uzun çalışmalar sonucu maddeleri belirlediklerini açıklayan Bostancı, şöyle konuştu: "Birincisi karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe kullanılan zorunlu ve ihtiyari sigorta poliçelerinin bedellerinin fahiş rakamlara yükselmesi bizleri zorlar hale gelmiştir. Bu yüzden sektörce kullanılan sigortalar konusunda devletin tarifeleri düzenlemesi, tazminatlarda kusur oranında sorumluluk getirilmesi, trafik sigortalarının aşan tazminat taleplerinde ve manevi tazminatlarda karayolu kullanan tüm paydaşların faydalanabileceği sigorta güvence hesabının devreye girdiği yasal bir düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca mevcut yasal mevzuatta şehir içi yolcu taşımacılığı türlerinde belgelendirme ve kanuni tanımlama sorunu bulunuyor. Kent içi ve 100 kilometre şehirlerarası yolcu taşımaları 4925 Sayılı Karayolu Yolcu Taşıma ve 2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu'na mevzuatına dahil etmeli."

"ÖTV VE KDV ORANLARI İNDİRİLMELİ"

Bostancı, taşıma araçlarının maliyetlerinin ekonomik kaygılar dikkate alınmadan belirlenmesinin yolcu taşımacılığının entegrasyonunu bozduğunu söyledi. Bostancı, şehirlerde kullanılan ulaştırma altyapı yatırımlarının karayolu yolcu taşımacılığına ve diğer modlarla entegrasyona uygun yapılması gerektiğini kaydetti.

Karayolu yolcu taşımacılığında en büyük gider kaleminin akaryakıt, biletten alınan yüksek ÖTV ve yüzde 18 oranındaki KDV olduğunu ifade eden Bostancı, şöyle konuştu: "Mutlaka fiyat indirimi yapılması gerekiyor. Karayolu yolcu taşımaclığı bu vergi oranları ile lüks tüketim sınıfında değerlendiriliyor."

Engelliler Hakkında Kanun ile karayolu yolcu taşımacılığında kullanılan araçların yasaya uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Bostancı, araçların engelli erişimine uygun hale getirilmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.

"KORSANA DARBE VURACAĞIZ"

Bostancı, emniyet ve jandarma birimlerinin korsan araçlarla yapmış olduğu denetime belediyenin de katkı koyması ile mağdur olan esnafın mağduriyetinin giderileceğini, işsiz "S" plakalı servisçi esnafının evine ekmek parası kazanacak şekle gelmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Bostancı Türkiye'de örnek bir çalışma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu: "Jandarma, tarfik denetleme müdürlüğü ile çalışma başlattık. Korsan taşımacılık yapan kişilerin ihbarlarını arkadaşlarım bana mesajla ihbar ediyor. Ben de yetkililere durumu bildiriyorum. 6 aydır uyguladığımız bu çalışma ile müthiş geri dönüşümler aldık. İzmir'de korsana darbe vuracağız."

İzmir trafik denetleme şube müdürünün öğrenci servis taşımacılığını 300 polise emanet ettiğine dikkat çeken Bostancı, çocukların güvenli ellerde taşındıklarını sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Babacan Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title