Haberler

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 Nisan'da açılacak olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Kurum'a, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Sayın Bakan İstanbul'da kentsel dönüşümü 5 yılda yapacağını ifade ediyor. Elinizi tutan mı vardı? Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti" sözleri soruldu. Soruya yanıt veren Kurum, "Ekrem Bey'in işi polemik. Hep engelleniyoruz siyaseti yapıyorlar. Siz konuşmayacaksınız eserleriniz konuşacak" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"17 NİSAN'DA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ"

Bakan Kurum, 17 Nisan'da açılışı yapılacak olan merkezle ilgili, "Finans şirketleri bu ofislerimizde hizmet verecekler. Finansın kalbi burada finans merkezinde atacak. Bu projenin yatırım değeri 65 milyar lirayı bulmuştur. 100 bin kişiyi misafir edecek bir alandan bahsediyoruz.17 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bu dev eserin açılışını hep birlikte yapacağız." dedi.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi

İMAMOĞLU'NUN SÖZLERİ SORULDU

Kurum daha sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Sayın Bakan İstanbul'da da kentsel dönüşümü 5 yılda yapacağını ifade ediyor. Elinizi tutan mı vardı yani ben merak ediyorum. Allah aşkına bütün yetkiler A'dan Z'ye sizde. Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti" sözleri soruldu.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Açılış öncesi kameralar karşısına geçen Kurum, İmamoğlu sorusuna sinirlendi

"SİZ KONUŞMAYACAKSINIZ, ESERLERİNİZ KONUŞACAK"

Bakan bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi: "Ekrem Bey'in işi polemik. Hep engelleniyoruz siyaseti yapıyorlar. Hep söylüyoruz siz konuşmayacaksınız eserleriniz konuşacak. Yaptıklarınız konuşacak. Biz konuşmuyoruz eserlerimiz konuşuyor. Bir tarafta İstanbul'da 695 bin konutun dönüşümünü tamamlamış, diğer tarafta engelleniyoruz bize iş yaptırmayanlar var. Bir tarafa bakıyorsunuz vatandaşı için İstanbul için 1 buçuk milyon konutun dönüşümü için irade koyanlar var. İstanbul'da bayramın ilk gününde açıklayacağız, bir irade koyanlar var diğer tarafta 5 yılda 1500 konut yapamayanlar var. İstanbul'un sorunları için çalışsın. Kendisi değil eserleri konuşsun."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı İstanbul Finans Merkezi İklim Değişikliği Ekrem İmamoğlu Murat Kurum İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Hakan Soyadi:

zengine yapılan finans merkezi 16 milyonun umrunda olmaz park mı yapıldı hizmet alanı mı yapıldı sosyal tesis mi yapıldı kreş mi yapıldı hayır 21 yıldır depreme hazırlık yapmamışsın konuşuyorsun zenginlere yaptığınız merkezi halka hizmet diye göstermek bence ahlaksızlık

228
197
yanıtYanıtla
Hsn:

O söylediklerinin hepsi istanbul'da yapıldı ve devlet hala da yapmaya devam ediyor,siz ekrem başkanınıza söyleyinde İstanbula arada uğrayıp işin ucundan tutsun biraz

yanıt56
yanıt68
Bilirkişi:

İstanbul daki yoğunluğun azaltılması anadolu ya yatırıma ağırlık verilmesi gerektiği söyleniyor güzel ama gereksiz yere merkez bankası ve finans kurumları Ankara dan istanbula taşınıyor. Bir akılsızlık örneği hemde israf. Bu ne biçim bir çelişki.

254
166
yanıtYanıtla
akr:

Katılıyorum .Finans merkezine çok yakın oturuyorum. Burada doğdum büyüdüm şimdi finans merkezine gelen binlerce çalışan yüzünden. kira fiyatları uçacak biz anadoluya göç ederiz artık.

yanıt50
yanıt23
Cenk Erdiler:

İktidar eseri 8 yapı affı..

217
130
yanıtYanıtla
Celal:

Birbirinize çamur atin vatandaş enayi ya öder

65
101
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Trollerle bakanın zamanını israf edersen gazetecilik hakkın elinden bile alınmalıdır. Bu ülkenin boş işlerle kaybedecek 1 saniyesi bile yok.

4
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title