Haberler

İBB Başkanı İmamoğlu, bütün üst geçitlere "Sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar" yazısı astıracak

Güncelleme:

Metro hattı projelerine haksız yere onay verilmediğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütün duraklara ve üst geçitlere "Ey halkımız, sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar" yazısı astıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermediği iddiası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruldu.

"EY HALKIMIZ SİZİN METROYLA BULUŞMANIZI ENGELLİYORLAR"

Konuyla ilgili sert bir açıklamada bulunan İmamoğlu, "Bütün duraklara, üst geçitlere yazacağız; Ey halkımız, sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Bugüne kadar bunu yapmadım artık afişe edeceğim" dedi.

"İNSANLARIMIZIN BUNU DUYMASINI SAĞLAYACAĞIM"

Bu gelişmeden tüm vatandaşları haberdar edeceğini ve bu bilgiyi her yere yazacağını aktaran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İnsanlarımızın metro hattı projelerine onay verilmediğini duymasını sağlayacağım. Ben diyorum ki inşallah o muktedir akıl ki o da vardır AK Parti'nin içinde ama İstanbul'da ama Ankara'da...

"İNŞALLAH BU HATALARA MANİ OLURLAR"

Bu işe kendi ihtiraslarını ve şahsi menfaatlerini, şahsi koltuk menfaatlerini önde tutarak yapılan hataları inşallah engellerler, mani olurlar. Çünkü bu bir siyasi kazanımda değil" ifadesini kullandı.

"BÜTÇE OYUNU ÜZERİNDEN BU MİLLETİ ALDATAMAZLAR"

İBB Başkanı İmamoğlu dün de, Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ve finansmanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. AK Partililerin İBB'nin yasal borçlanma sınırını aştığı için projeye onay verilmediği yönündeki yorumları sorulan İmamoğlu çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma izni yoksa niye borçlanmanın tarifinin altında olduğu bütçeyi üç ay önce onayladılar. Niye o zaman çıkıp 'borçlanmanız yok' demediler. Bütçe oyunu üzerinden bu milleti aldatamazlar.

"BANA DERS VERMEYE KALKMASINLAR AKILLARINI BAŞLARINDAN ALIRIM"

Bütçe ne biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip, 3 ekmek yerine 5 ekmek için Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir bütçenin özeti. Gitsin ona baksınlar. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekrem İmamoğlu Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

YAVUZ,33....!!!:

MİLLETİN PARASINI AFİŞE TABELAYA VERİN...verin verin utanmayın...siyasi savaşınızın cezasını halk çeksin...utanmazlar....

239
202
yanıtYanıtla
Akın ÖZYURT:

Bir zamanlar her yer afişten geçilmiyordu. O zamanlar tepki gösteriyor muydunuz? Partizan olarak değil de biraz vicdanınızla düşünün artık.

yanıt4
yanıt6
ERKAN :

ibb nin hizmetlerini engelleyerek halka ceza veriyorsunuz. halk sizin kişisel savaşınıza kurban edilemez

222
188
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

ERKAN isimli şahıs gelmiş yine :) nasıl engellemiş bir anlatsana buradan ya :) 4 yıl öncesinden bir hat mesela onaylanmış metro. Ona neden başlamamış bu kadar borçlanmış bir de :D Ki madem yaptırmıyorlar. Bu paralar nerede? borç olmuş 42 Milyar TL. Eeee ne yaptılar? Hadi şurada bir sırala da görelim :D

yanıt149
yanıt74
Bilir Kişi:

Yahu şurada 3 tanesini yaz en azından hadi yaz da görelim yahu :) her defasında sitesine gir orada diyorsun :) tamam girdim, baktım. hiç bir şey yapmıyorlar. Şimdi sana diyorumki, 3 tanesini şurada sırala :) sıralayamazsan namertsiniz :)

yanıt97
yanıt29
adem çalış:

İş yap iş sağa sola bahane uyduracağına istanbul borç batağına soktunuz.

238
165
yanıtYanıtla
Emre Guler:

2 kere 2 kaç eder bilmezssin borç bataklıgından bahsediyorsun

yanıt67
yanıt110
burakk:

Akıllı bir belediye başkanı asla devletle tartışmaya, iddialaşmaya girmez. Sorunlarını siyasi tavır koyma ile halletmeye çalışmaz. Bundan sadece kendi ve belde halkı zarar görür. Bu muhterem siyasi hırsından olsa gerek kendini yetki sınırlarını aşan siyasi risklere atıyor. Devamlı başı sıkıntıda. Ehh, birileri de onun "paratoner" olmasından hoşlanıyor olabilir, değil mi. Bakınız Mansur beye hiç lüzumsuz ses çıkarıyor mu?

245
139
yanıtYanıtla
recep Altındas:

İşi gücü şov hepimiz bir dedi ise alirken particilik yaptı gelir gelmez tatile çıktı yol ücreti 5 lirayı geçti açılan metroyu kapatıp 1 sene bekletti direk kendi adına yaptığı hiçbir hizmet yok vatandasin sağ sol partisine sizin kavgalariniza ihtiyacı yok bize hizmet lazım kolaylık lazim

223
150
yanıtYanıtla
felaket tellalı:

keşke sana oy vermeseydim belki sen daha doğruları yaparsın dedim ulaşımdan kar mı edilirmiş dedin indirim yapacağım dedin gelir gelmez 3 ay sonra zam yaptın orda zaten gözümden düştün 4 yıldırda sadece şov peşindesin hep diyorsun ya birlikte başardık acaba neyi başardık bende merak ediyorum

227
135
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title