Haberler

Ev Kadınları ve Engellier İçin Cam Sanatı Gelir Kapısı Olacak

Sinop'ta, Usta Öğreticiler Derneğince yürütülen "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesi kapsamında cam sanatlarıyla ilgili eğitim alacak engelli bireyler ve ev kadınları, kurs sonunda kendi işlerini kurma fırsatı yakalayacak.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının destekleriyle yaklaşık dört ay önce hayata geçirilen proje çerçevesinde Sinop'ta açılan kursta usta öğreticilerin eğitimleri tamamlandı.

Dernek binasında oluşturulan atölyede cam boncuk, cam üfleme, biblo ve cam füzyon gibi el sanatları dallarında eğitim alan usta öğreticiler, bilgilerini kursiyerlere aktaracak.

Atölyede incelemelerde bulunan Vali Hasan İpek, söz konusu proje için Bakanlık tarafından 60 bin liralık hibe desteği sağlandığını söyledi.

Dernekler Dairesi Başkanlığının son yıllarda vatandaşların istihdama katılmaları ve katkı sağlamaları amacıyla çok sayıda proje hayata geçirdiğini vurgulayan İpek, Sinop'ta da ev kadınları ve engelli bireylerin yararlanabileceği bir projenin uygulamaya konulduğunu vurguladı.

Sinop Usta Öğreticiler Derneği tarafından verilecek eğitimlerin ardından kursiyerlerin aldıkları eğitim sayesinde kendi işlerini kurabilme imkanı yakalayacağını anlatan İpek, şunları dile getirdi:

"Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da projeyi destekliyor. Bakanlık derneğimize bu anlamda 60 bin liralık bir hibe desteğinde bulundu. Tabii biraz da buradaki arkadaşlarımız projeye maddi anlamda katkı sundu. Yaklaşık bir yıl sürecek projenin ilk etabı tamamlanmış durumda. Usta öğretici arkadaşlarımız kurslarını tamamladı ve atölyemiz kuruldu. Şimdi burada ev hanımlarımız ve engelli bireylerimiz eğitim alacaklar. Ben hayırlı olmasını diliyorum."

Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Bircan Yaprak ise kursa çok sayıda başvuru yapıldığını belirterek, "Sayı fazla olduğundan küçük gruplar halinde eğitim vereceğiz. Ev hanımları ve engelli kardeşlerimizin yanı sıra şehit ve gazi yakınlarımız da istedikleri takdirde kursumuza katılabilecekler." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

İçişleri Bakanlığı Hasan İpek Sinop Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
title