Haberler

EPGİS ile EPDK birbirine girdi, olan vatandaşa oldu! Sürücüler fiyat değişimlerini artık istasyonda öğreniyor

Güncelleme:

EPGİS, EPDK ile yaşadığı tartışma sonrası akaryakıttaki fiyat değişimlerini duyurmayı bıraktı. EPGİS'in geri çekilmesiyle ortada zam ya da indirimleri bildiren bir kurum kalmadı. İki kurum arasındaki polemikten zarar gören ise yine vatandaş oldu. Çünkü gelen zammı öğrenen vatandaş, önceden gidip deposunu dolduruyor ve zamsız fiyattan yakıt alabiliyordu. Ortada duyuru yapan bir kurum olmayınca vatandaş da fiyatlardaki değişimi istasyonda öğrenmeye başladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile akaryakıtta fiyat değişimlerini duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında yaşanan polemik, krize neden oldu.

"KENDİ REKLAMLARINI YAPIYORLAR"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bir canlı yayında "Bu fiyatlar Genova'daki uluslararası piyasada belli oluyor. EPGİS gündüzden tahminde bulundu. 19.30 veya 22'deki fiyatları görmeden bir şey söylemek doğru değil. Biraz kendi reklamlarını yapmak için EPGİS'in yaptığı yanlış. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Vatandaşları akaryakıt istasyonlarına yığıyorlar. Yapılan bir zam yok, bu zamları da biz yapmıyoruz. Uluslararası bir formülü var. EPDK zam yaptı, iptal etti... Yok böyle bir şey." demişti.

"EPGİS ZAM YAPMAZ"

EPDK Başkanı'na yanıt veren EPGİS ise "EPDK Başkanı'nın sendikamız ve bugün iptal edilen zamma ilişkin beyanlarına cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. Tek tek tüm haksız, mesnetsiz söylemlerine yanıt vermek ve doğrunun ne olduğunu açıklamak istiyoruz. Sayın başkanın kendisi de gayet iyi bilmektedir ki; verdiğimiz tüm bilgiler belgeli ve de resmi bilgidir. Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz. Sendikamız hakkında EPDK Başkanın Rekabet kurumuna yapmış olduğu suç duyurusu ile kurumumuz ön inceleme geçirmiş olup olay soruşturmaya dönüştürülmemiştir. Bu suç duyurusu ile EPDK başkanı serbest piyasaya nasıl müdahale ettiğini de resmi olarak tescil etmiştir. EPGİS bir işveren sendikasıdır. TC sınırları içerisinde faaliyet gösteren her sendika gibi, faaliyet alanları belli ve sınırlıdır. EPGİS zam yapmaz, EPGİS zam iptal etmez, EPGİS formülü diye bir şey söz konusu bile değildir." açıklamasında bulundu.

EPGİS DUYURU YAPMAYI BIRAKTI

EPDK ve EPGİS arasında yaşanan bu polemikten ise zarar gören vatandaş oldu. Çünkü EPGİS'in fiyat değişimlerini duyurmasıyla vatandaş önceden önlem alabiliyordu. Basın da EPGİS'in açıklamasıyla fiyat değişimlerini haberleştirip milyonlara duyuruyordu. Yaşanan süreç sonunda EPGİS indirim ya da zamları bu hafa başında duyurmayı bıraktı. Akaryakıttaki fiyat değişimini de başka duyuran bir kurum kalmadı.

EPGİS'ten yapılan açıklamada "Bu hafta başında sendikamız aleyhine suç duyurusunda bulunulmuş ve süreç adli makamlara intikal etmiştir. Adli sürecin selameti açısından sosyal medyada üyelerimize ve kamuoyuna fiyat duyurusu faaliyetlerine hafta başından bu yana ara verilmiştir." denildi.

VATANDAŞ FİYAT DEĞİŞİMİNİ İSTASYONDA ÖĞRENİYOR

Son dönemde gelen zamlar 1 liranın üstünde hatta 2 liralara yakın rakamlardı. Zam haberini önceden alan birçok kişi akaryakıt istasyonlarına gidip zamsız fiyattan depoyu dolduruyordu. Vatandaşlar mevcut durumda fiyat değişimlerini sadece istasyona gidip öğrenebiliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Eğrioturdoğrukonuş:

sıra size de gelecek... Devlet şu marketleri bir elden geçirsin düzene soksun sonra sıra sizde...

46
181
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Et bugün yüzde 33 zamlanmış tavuk eti de zamlanmış neye ne zaman hangi birine sıra gelecek merak ettik doğrusu ? her şeyin fiyatı zamlandı da zamlandı zama zam gelirken sen neden bahsediyorsun neyi savunuyorsun? sen gurbetçilerdenmisin ?

yanıt6
yanıt0
RAMAZAN T.:

Hep bir suçlu,hep bir düşman arıyor milletin önüne bakın suçlu bunlar yoksa biz süper yönetiyoruz diyorsunuz..beceremedik yapamadık edemedik demek yok.yıllardır aynı taktik ama yemiyorlar artık sana afiyet olsun.

yanıt1
yanıt0
Erdinç Memiç:

Ayılar tepisir çimenler ezilir.la fil,miydi o fil galiba,he fil fil,fil olacaktı,neyse sonuçta ezilen çimen

120
12
yanıtYanıtla
HASAN1906:

ülkeyi egpis gibi dernekler yönetmiyor epdk indiirimi duyursun indirimi uygulamayan istasyonlara yüklü ceza kesilsin takipcisi valilik olsun bakın nasıl indirim uygulanıyor

12
1
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ha ha haaa, ne yazmıştım: Benzin istasyonlarında pompalarda sadece ''litre'' görünmeli, birim fiyatları ve toplam ödenecek miktar asla görünmemeli, kasaya gidince kalp krizi geçirilmeli; bu yüzden her benzinlikte bir doktor bulundurulmalı...

9
4
yanıtYanıtla
HASAN1906:

EGPİS dernek epkd açıklama yapacak indiimi uygulamayana yüklü ceza kesilecek olay hal olur

6
0
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Tosuncuk sözü; İnekleri sağmak kolaydır, zor olan insanları sağabilmektir. Akaryakıt firmaları da hepimizi sağıyor.. İyi sağılmalar.

2
2
yanıtYanıtla
E Demir:

2. Fiyat düşüyor haber vermiyorsun o halde bende soruyorum fiyatlar çıkarken dk dk veriyordun da şimdi düşerkenmi küseceğin tuttu. Ben de burada kasıt ararım. Kimi yıpratmaya çalışıyorsunuz.

2
2
yanıtYanıtla
engin. :

bu tip stratejik işleri devletin yönetmesi gerekli. bütün özel enerji işletmelerine el koyup devam etmediği sürece vatandaş bu şirketlerin oyuncağı olur.

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title