Haberler

TEMSA'nın Adana'daki fabrikasına binlerce güneş paneli kuruldu

Güncelleme:

p>Enerjisa Enerji, 'İşimin Enerjisi' çatısı altında hayata geçirdiği 'Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali Projesi' ile TEMSA ile iş birliği yaptı.

p>Enerjisa Enerji, 'İşimin Enerjisi' çatısı altında hayata geçirdiği 'Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali Projesi' ile TEMSA ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında TEMSA'nın Adana'daki otobüs fabrikasının çatısına kurulan bin 890 adet güneş paneli ile birlikte araçların üretimindeki enerjinin önemli bir kısmı yenilenebilir enerjiden sağlanacağı belirtildi.

Enerji şirketi Enerjisa Enerji ile Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Transportation) ortaklığı çatısı altında faaliyet gösteren, otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreticisi TEMSA, iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında TEMSA'nın Adana'daki otobüs fabrikasının çatısına kurulan bin 890 adet güneş paneli ile birlikte araçların üretimindeki enerjinin önemli bir kısmı yenilenebilir enerjiden sağlanmış olacak. Proje sayesinde yıllık 398 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer bin 194 MWh elektrik üretimi güneş enerjisi ile sağlanacak ve bu sayede 774 ton karbon salımının önüne geçileceği açıklandı.

İş birliği kapsamında hayata geçirilen 850 kWp kurulu gücündeki 'Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali Projesi' ile işletmelerin en önemli maliyetlerinden olan enerji tüketiminde verimlilik sağlayarak tasarruf etmek, enerji verimliliği sağlamak ve TEMSA'nın sürdürülebilirlik hedeflerine katkı vermek amaçlanıyor.

"YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİNE ERİŞİMDE KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ"

İşimin Enerjisi çatısı altında gerçekleştirilen uygulamalar ile müşterilerinin enerji ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı sıra sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamayı da amaçladıklarını belirten Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, "İklim krizi hem kamu hem özel sektörün ajandasında uluslararası seviyede tüm dünyanın ortak sorunu olarak yer alıyor. Biz bir enerji şirketi olarak sorumluluğumuzun farkında olarak hareket edip müşterilerimizin yenilenebilir enerji teknolojilerine erişiminde köprü görevi üstleniyoruz. Aynı zamanda İşimin Enerjisi uygulamalarımız ile hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de temiz enerji üretimine katkı sağlıyoruz. Ülkemizin dış ticaret açığının birinci sırasında olan enerjinin Türkiye'deki üretimi artırarak aşılabileceği aşikar. Bu noktada da tecrübelerimizi, sürdürülebilir ve yeşil enerji çözümlerini hayata geçirmek isteyen müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Devreye aldığımız bu proje ile beraber toplam kurulu gücümüz 24.1 MWp'ye ulaştı. TEMSA da 'Daha İyi Bir Gelecek' için çıktığımız bu yolda bizimle iş birliği yaparak bu amaca katkı sağlamış oldu. Müşterimizin tüm ihtiyaçlarını saha çalışmalarıyla tespit ettik ve tamamen TEMSA'ya özel anahtar teslim bir proje sunduk. Enerji performans modelimiz kapsamında tesisin 10 yıllık bakımını da yine Enerjisa Enerji olarak biz gerçekleştireceğiz. Bu proje ile 2022 yılında başlamış ve 2023 yılı sonuna kadar hayata geçecek İşimin Enerjisi çözümleri ile 39 bin ton karbon salımının ve 5.15 milyon metreküp doğalgaz kullanımının önüne geçme hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"2025'TE ARAÇLARIMIZIN YÜZDE 50'SİNİN ALTERNATİF YAKITLI OLMASINI HEDEFLİYORUZ"

TEMSA CEO'su Tolga Kaan Doğancıoğlu ise sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin temeline yerleştirdiklerinin altını çizerek "TEMSA olarak üretim faaliyetlerimizi, gelecek nesillerin gereksinimlerini tehlikeye sokmadan ve çevre kirliliğine sebep olmadan gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Enerji ve doğal kaynak kullanımı konusunda çevre dostu teknolojilerin uygulanması ve tasarruf önlemleri ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. 2025 yılında, sattığımız şehir içi otobüs segmentindeki araçlarımızın yüzde 50'sinin alternatif yakıtlı olmasını hedefliyoruz. Sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerimizin odağına taşırken, araç üretiminde harcadığımız enerjinin de temiz enerji olmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda Enerjisa Enerji'nin İşimin Enerjisi projelerini dikkatle inceledik ve hayata geçirdiğimiz bu iş birliği sayesinde güvenilir ve temiz enerji üretimi gerçekleştirerek şirketimizin ve ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacağımız için mutluyuz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Güneş Adana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title