Haberler

Karadeniz'de hamsi fiyatları 10 TL'ye geriledi

Güncelleme:

Karadeniz'de hamsi fiyatları 10 TL'ye geriledi Hamsi tezgahları şenlendirdi Karadeniz'de son bir haftadır bol miktarda avlanan hamsi tezgahları şenlendirirken fiyatı da 10 TL'ye kadar geriledi.

Karadeniz'de hamsi fiyatları 10 TL'ye geriledi

Hamsi tezgahları şenlendirdi

TRABZON - Karadeniz'de son bir haftadır bol miktarda avlanan hamsi tezgahları şenlendirirken fiyatı da 10 TL'ye kadar geriledi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de kalmasının ardından denize açılan tekneler özellikle son bir haftadır bol miktarda hamsi avladı. Trabzon'da bugün itibariyle hamsinin kilosu 10-15 TL arasında satılırken bu durumdan hem vatandaşlar hem de balıkçı esnafını memnun etti.

Hamsinin yanı sıra istavrit avında da de bolluk yaşanırken özellikle hamsinin bol ve ucuz olması istavrite olan talebi azalttı.

Balıkçı esnaflarından İbrahim Fidan, hamsinin bu sezon bol olacak gibi göründüğünü belirterek, "Bugün hamsi bol geldi, kilosunu 15 TL'den satıyoruz. Yaklaşık 2 hafta önce fiyatı 20-25 TL idi. Bugünlerde hamsi artık bollandı diyebiliriz. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Dolayısıyla hem biz kazanırız hem de vatandaş bol bol hamsi yemiş olur. Umudumuz hamsi bu sene bol gibi olacak şu anda öyle görünüyor" dedi.

Balıkçı esnaflarından Samet Bayram da, "Hamsi bu aralar bol inşallah daha da bollaşacak. Kilosunu 15 TL'den satıyoruz, 10-12,5 TL'ye satan da var. Dolayısıyla hamsinin fiyatı günden güne değişiyor. İnşallah 5 TL'ye kadar düşer vatandaşımız bol bol hamsi yer. Yaklaşık 1 haftadır hamside bolluk var. Daha önceki yıllara göre bu sene daha bol. Geçen sene 1 aylık yasak hamsiyi hem irileştirdi em de bollaştırdı. Geçen sene hamsi genelde inceydi. Bu sezon palamutun olmayışı istavriti bollaştırdı bol bol istavrit geldi. Dolayısıyla palamut pek olmadı. Hamsi çıktıktan sonra istavritin satışı durdu diyebiliriz" diye konuştu.

Hamsinin fiyatı kalitesine göre değiştiğini belirten balıkçı esnaflarından Erkan Keleş ise, "Bugün bol miktarda hamsi geldi. Hamsi kalitesine göre fiyatı değişiyor. Piyasada genelde 10-12,5-15 TL'ye satılıyor. Bolluk inşallah ilerleyen günlerde sürer. Diğer balık çeşitleri şu sıralar pek yok şu anda istavrit hamsi bol diyebiliriz. İstavritin kilosunu 10 TL'den satıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Trabzon Eylül Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title