Haberler

Honda'nın ardından dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden Thyssenkrupp, Türkiye'deki işinden çıkıyor

Güncelleme:

Gebze'deki fabrikasını kapatan Honda'dan sonra bir dev firma daha Türkiye'den çekiliyor. 28 milyar euroluk cirosu ve 103 bin çalışanıyla dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Thyssenkrupp, Gebze'deki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasını devrederek paslanmaz çelik ürünleri alanından çıkıyor.

Dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden biri olan Thyssenkrupp, Türkiye'deki en önemli işinden çıkıyor. Geçen yıl 5,5 milyar euro zarar bildiren Thyssenkrupp, şimdi de bir başka önemli kolu olan paslanmaz çelik ürünleri alanından çıkıyor.

HİSSELERİNİ İTALYAN ARVEDİ GROUP'A DEVREDECEK

Thyssenkrupp, İtalya merkezli firması Acciai Speciali Terni (AST) firmasındaki hisselerini yine bir İtalyan olan Arvedi Group'a devredecek. Resmi süreçlerin tamamlanmasıyla Thyssenkrupp, savunma sanayisi dışındaki en önemli biriminden ayrılacak.

"TÜRKİYE'DEKİ EN ÖNEMLİ VARLIĞINI SATMIŞ OLACAK"

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker'in gündeme getirdiği satıştan Türkiye'nin de etkileneceği ifade edildi. Ülker, "Alman devine ait AST'nin dünyada 3 tesisi bulunuyor. İtalya dışındaki tesisler Türkiye ve Almanya'da yer alıyor. Anlaşma tamamlandığında Alman şirket, Türkiye'deki en önemli varlığını da satmış ve çelik alanından da çıkmış olacak" bilgisini verdi.

Ülker yazısını şöyle sürdürdü:

"20 yıl önce Türkiye'de kurulan Thyssenkrupp Materials Turkey, başta Arçelik, Bosch olmak üzere otomotivden beyaz eşyaya kadar birçok sektörün çelik tedarikini sağlıyor. Gebze'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 bin metrekaresi açık, 20 bin metrekaresi kapalı alana sahip fabrikasında, 30 bin tondan fazla paslanmaz çeliği işliyor. Son olarak bu tesise 2017 yılında 2 milyon Euro'luk ek yatırım yapan Thyssenkrupp, karbon işleme işini büyütmüştü. Alman şirketin Türkiye biriminin cirosu ise 750 milyon lira yani 70 milyon Euro'nun üzerinde. Alman şirketin bu satışı, Türkiye açısından oldukça önemli. Asansör işinin yanı sıra çelikten de ayrılması Türkiye'deki varlıklarının da azaltılması anlamına geliyor. Edindiğim bilgilere göre, Thyssenkrupp'un Türkiye ile olan tek ilişkisi denizaltı projesi.

ÇİNLİLER TALİP OLMUŞTU

Thyssenkrupp'un Türkiye birimi de dahil vitrine çıkardığı şirketlere, Çinli Baosteel dahil dünyanın farklı ülkelerinden devler de talip olmuştu. Satışın 2022 yılında tamamlanması bekleniyor. Thyssenkrupp'un vitrindeki firmasını almaya hazırlanan Arvedi Group ise 1963 yılında kuruldu. Özel çelik üretiminde Avrupa'nın en büyüklerinden olan firma 3 bin 600 çalışana, 3.6 milyar Euro'luk ciroya sahip."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye İtalya Honda Gebze Haberler

500

Yorumlar (12)

ihsanhan:

bu nedemek biliyormusunuz ey ulus..bu gelecek olan savasta etkilenmemek için çekilmek gerek. savaşın habercisi demek bence.. demedi demeyin bu savaşa hazır olmamız lazım psiklojik bile olsa hazırlanmak gerek. savaş kapımızda hayırlı uğurlu olsun. biz suriyede operasyona basladığımız anda savas baslıyacak yunanlılar istanbuldan ruslarda karstan fransızlarda izmirden girmeye başlıyacak hazır olmak lazım.

86
100
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

tamam siz orada açılan 3 cepheyi koruyun. bizim burada henüz cephe açılmadı. şimdilik kahveye okeye gidiyom.

yanıt19
yanıt24
ferfer :

halbuki uçan bir ekonomimiz vardı nereye gidiyo bunlar!!!gidin siz bilirsiniz böyle uçan bir ekonomiyi bi daha bulamazsınız!!!

78
35
yanıtYanıtla
halil yaman:

2002 de dünyanın16.büyük ekonomisi Türkiye 2021 de 21.sıraya düşmüş.Fakat çoğunluğa göre şahlanmış uçmuş kıskanılacak seviyeye gelmiş. Bu şöyle çalışıyor: Zengin bir köy ağası var eli sıkı lüks giymiyor, yemiyor içimiyor parasını çarçur etmiyor görenler de serveti az sanıyor halbuki çok zengin.Bu ölünce yerine gelen oğlu ne var ne yoksa bol keseden harcıyor,lüks yaşam sürüyor çevresindekilere köylülere itibar olsun diye bol bahşiş veriyor ihya ediyor,ağamız köyümüzü şahlandırdı diyorlar o hesap.

85
13
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Sende kendini ekonomi uzmanı yerine koyip buradan laf salatası yapıyorsun. Köylünün, üreticilerin, orta gelirli insanların harcamalarını, tasarruflarınì ve yaşam tarzlarını eleştirmek yerine onurlu ve sammli isen sanat dünyasının soneadan görme sözde sanatçılarını eleştir,Onların kolay kazanıp lükse harcadıkları yaşam tarzlarını eleştir,Yalaja değil onurlu insan ol !

yanıt31
yanıt38
Erdinç Dinçer:

Allah büyük şeytanın hileleri varsa Allah ın da onların üzerinde elbetteki kudreti var zaten dedem derdi bir karışacak ama Türkiye galip gelecek derdi ebedi hesabından çıkıyormuş ondan sonra dünyada hak adalet hüküm sürecek diyordu o dönemde etrafımızda üsleri kurulması bizi sevdikleri için mi hainlikten

25
68
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Leyn yapmayin leyyyynnnn, kalin burada gitmeyin leyyyynnnn. Vallahi gelirleri acisindan listelemede Türkiye 21. siraya düsmüs. Artikin sayin partimiz GENEL baskanimiz G20 zirvelerine katilamayacak, hava atamayacak..... Gitmeyin Leyyyyn.

44
19
yanıtYanıtla
TC Hidayet Yünsel:

Ben Sn.N.alcıyi türkiye için zararlı görüyorum.Ümit hoca haklı.sn.alCı iyi yetiştirilmiş bir provakordur.ONU GORUNCE BIZDE TV.LER KAPANIR.

51
12
yanıtYanıtla
Tolga Akay:

Siz verin bu kardeşinize yetkiyi. O zaman faizle enflasyonla nasıl mücadele edilir görsünler demişti. Görüyoruz

5
0
yanıtYanıtla
Edip Sevük:

Ekonomi sallanıyor. Acil bir geminin üzerine çıkıp gaz, altın, elmas, bulduk dememiz lazım

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title