Haberler

Haberler.com, BBP lideri Mustafa Destici'ye hiç sorulmayanları sordu: Sizce hayat pahalılığı var mı?

Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Haberler.com stüdyosuna konuk oldu. Gündem yaratacak açıklamalarda bulunan Destici, daha önce sorulmayan sorulara samimi cevaplar verdi. Artan gıda fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan BBP lideri, "Ben de hayatın içindeyim, pahalılık var" dedi.

Haberler.com Özel - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Haberler.com Youtube kanalında Olgun Kızıltepe ve Ahmet Furkan Başdemir'in sorularını yanıtladı. Destici, siyaset gündeminden ekonomideki son gelişmelere kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulundu.

"BEN DE HAYATIN İÇİNDEYİM, PAHALILIK VAR"

Marketlerdeki fahiş fiyat tartışmalarına değinen Destici, kendisinin de hayatın içinde olduğunu belirterek, fiyatlardaki artışın farkında olduklarını ve bunların çözümü için önerilerinin olduğunu ifade etti. Destici, "Türkiye'de hayat pahalılığı var. Ben de halkın içindeyim, hatta en çok halkın içerisinde olan kişiyim. Bazı siyasi parti genel başkanları da geziyor ama ben bir ile gittiğimde günlerce kalıyorum. Bir diğeri gidiyor, etrafında medya ordusu... Bir esnafa el atıyor, medya fotoğraf çekiyor, sadece o geziyormuş gibi algı oluşturuluyor. Bizim böyle imkanlarımız yok. Hal böyle olunca bizim gezdiğimiz fazla gözükmüyor" dedi.

"TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK GEREKİYOR"

Ekonomideki sorunların çözümü için teşhisin doğru konulması gerektiğini ifade eden Destici, "Ben hala çiftçilik yapan birisiyim. Esnaflık yaptım, inşaatlarda çalıştım. Traktör sürdük, halde çalıştık. Diğer taraftan eğitimciyim, öğretmenlik yaptım, akademisyenlik yaptım. Esnaflık yaptım, marketimiz vardı. Ben hayatın içinden bir insan olarak köylünün de esnafın da asgari ücretlinin de problemini biliyorum. Dolayısıyla bunların çözüm yollarını biliyoruz. Sorunu çözmek için önce teşhisi doğru koymamız gerekiyor" diye konuştu.

"ÇİFTÇİDEN ÖTV ALINMASI ÇOK YANLIŞ"

Üreticinin sorunlarına da değinen BBP lideri Destici, "Ben mesela yıllardır söylüyorum, mazottaki ÖTV çiftçiden alınmamalı. Çiftçiden Özel Tüketim Vergisi alınır mı? Üreticiden bu vergi alınır mı? Adam özel mi tüketiyor? Bunun kaldırılması lazım. Aradaki kesim var bir de. Direkt zincir market sahibi, haldeki toptancı. Çiftçiyegel sen bu tarlaya soğan veya patates ek, ben bunu alacağım diyor. Fiyatı da şu, parasını peşin veriyor. Pazarlığını bir sene öncesinden yapıyor ve malı da ucuz alıyor. Çiftçi ucuza elden çıkarıyor ama vatandaş pahalıya almış oluyor. Halde aracılar var. Esas parayı kazanan halciler. Tüketici ürünleri yüksek fiyatla tüketmek zorunda kalıyor. Denetlenmesi gereken yer aracıların devreye girdiği kısım. Fındıkta nasıl bir taban fiyat varsa, bu ana ürünlerin de fiyatlandırılması gerekiyor. Arz talep dengesi de oluşturulmalı. Dolayısıyla bir fiyat politikası belirlenmeli, planlanmalı ve fahiş fiyat ortadan kaldırılmalıdır. Diyelim ki 1 liraya aldı, bunu 2 liraya satmak zorunda olmalı" dedi.

"TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOK"

BBP lideri Destici, son günlerde sıklıkla konuşulan "Türkiye'de Kürt sorunu var mı?" tartışmasıyla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Türkiye'de Kürt sorununun olmadığını belirten Destici şunları söyledi:

"Bence Türkiye'de bir Kürt sorunu yok. Şimdi ben Şırnak'a Bitlis'e Van'a Kars'a Ardahan'a gittim. Binlerce insanla görüştüm. Bir Allah'ın kulu bana Kürt sorunu demedi. Hepsi, çocuğuma iş, esnafın durumu, hayvancılıkla uğraşıyorsa yem fiyatından bahsetti. Etin para etmediğini söylediler. Tarımla uğraşanlarda da yine aynı şikayetler. Edirne'de de aynı şikayetler, Sivas'ta da. Kürt sorunu dediğinizde şimdi, ben sayın Kılıçdaroğlu'na Babacan'a Akşener'e soruyorum, bir tarif edin. Kürt sorunu nedir diye tarif etsinler, biz de bilelim. Vardır diyenler tarif etsin. Bu statüsel bir sorun mudur, yoksa demokrasi sorunu mudur?

"DEMİRTAŞ 37 KİŞİNİN AZMETTİRİCİSİ"

Bakın suçsuz gösterilmeye çalışılan, terör örgütünün siyasi uzvunun eş başkanlığını yapan Demirtaş'a sanki dergahtan alınıp cezaevine konulmuş gibi davranılıyor. Adam 37 kişinin azmettiricisi. Yasin Börü başta olmak üzere. 2'si polis, 35'i Kürt evladı canını kaybetti. Yasin Börü nasıl hayatını kaybetti biliyor musunuz? Kurban eti dağıtıyordu. İhbar edildi, gelip üçüncü kattan attılar. Üzerinden araba geçti, ne suçu vardı o çocuğun. Beyefendi hala pişman değil bunlardan. Meclis'te o gece ne yaptığının farkındaydı. Terini siliyordu.

"KÜRDİSTAN'IN KURULMASINI SAVUNUYOR"

HDP'nin o gece yaptığı çağrı ortada. Devlet şimdi bütün bunları yok mu sayacak. Demirtaş Apo'nun heykelini dikmekten bahsetti. En son bir röportaj vermiş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra... Diyor ki "Tahir Elçi'nin öldürülmesindeki devletsizlik de aynı bağlamda. Kürdistan'ın geleceğiyle ilgili mevzu, dünya genelinde de bir siyasi statü meseledir. Bu, Kürdistan'ın dünya genelindeki kabulüyle ilgilidir. Kürtlerin mutlaka, şu veya bu şekilde siyasi statüsü olmalıdır, bunun da ismi devlettir.

"HDP'Yİ MUHATAP ALIRKEN TERÖRLE İLİŞKİSİNİ GÖZ ÖNÜNE ALMALILAR"

Adam ayrı devlet kurmaktan bahsediyor. Suriye'deki İran'daki Irak'takilerle de ya ayrı ayrı ya da birleşmeliyiz diyor. HDP'yi muhatap alalım diyen Babacan, Kılıçdaroğlu bunları okudular mı? Bu bir statü sorunu olarak görülüyor. Önce ana dil diyecek, sonra Türklük kavramının anayasadan çıkaracak. Sonra diyecek ki öz yönetim, özerklik. Demokrasi açıdan bakıyorlarsa, muhatap HDP değil. Çünkü HDP demokratik değil, terör örgütünün siyasal uzantısı.

Kendileri gelirse bu sorunu nasıl çözeceklerini söylesinler. Bölgeye özerklik mi verecekler, ana dil mi ekleyecekler, Türklük kavramını mı anayasadan mı çıkaracaklar. Çünkü PKK'nın istekleri bu. Kürt sorunu vardır diyerek HDP'nin oyunu alma çabası var"

"BİZ SEÇMENLERİMİZİ KÜRT-TÜRK DİYE AYIRMIYORUZ"

Destici, "Kürtler neden BBP'ye oy vermedi" şeklindeki soruyu ise şöyle cevaplandırdı:

Bizler seçmenlerimizi Kürt, Laz, Çerkez diye ayırmıyoruz. Hepsini eşit vatandaş olarak görüyoruz. Mustafa Destici neyse Diyarbakır'da yaşayan vatandaş da aynı haklara sahiptir. Ben hangi sorumluluğu taşıyorsam, onlar da aynı sorumluluğu taşımalıdır. Onların PKK ya da HDP'ye ihtiyaçları yoktur. Biz onların temsilcisiyiz. Ne talepleri varsa biz onların yanındayız. Tek ölçümüz var, terör ve şiddete bulaşmayacağız. Terör ve şiddeti yöntem olarak benimseyenler hariç,herkes düşüncesini özgürce söyleyebilir. Biz bunun garantisiyiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Olgun Kızıltepe Ekonomi Siyaset ÖTV Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title