Haberler

Hiçbir katkı maddesi olmayan deve sucuğunun kilosu 100 liradan satılıyor

Güncelleme:

Aydın'da deve sucuğu üreterek 81 ile gönderen 20 yaşındaki genç kış aylarında talebe yetişemiyor. Kilosunu 100 liradan sattığı sucuklarla ilgili konuşan genç, "Hiçbir katkı maddesi yok, bulana 250 bin lira vermeyi taahhüt ediyorum. 100 yıl önce nasıl yapılıyorsa, aynı şekilde yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Babası Uğur Budak'ın yanında çocuk yaşlarda kasaplığı öğrenen Musa Budak, genç yaşta işin başına geçerek, deve sucuğu üretimini ön plana çıkardı. Deve güreşlerinde güreşemeyecek duruma gelen ve yaşı geçen develer, sucuk yapımı için kesiliyor.

ÜLKENİN HER YERİNE GÖNDERİLİYOR

Kesilen develerin etinden yapılan sucuklar, kilogramı 100 liradan Türkiye'nin 81 iline gönderiliyor. Her ay talebe göre 1 ya da 2 deve kesen Budak, hiçbir katkı maddesi olmadan yaptığı sucukların normal sucuklardan çok farklı olduğunu söyledi.

Hiçbir katkı maddesi olmayan deve sucuğunun kilosu 100 liradan satılıyor

"KIŞ SEZONLARINDA DAHA FAZLA TALEP OLUYOR"

Musa Budak, "Deve sucuğu yapımını babamdan öğrendim. Ayda talebe göre bir veya iki deve kesiyoruz. Özellikle kış sezonlarında daha çok talep oluyor. Üretimini yaptığımız deve sucuklarını, internet üzerinden satıp, kargoyla yolluyoruz. Zaman zaman talebi karşılayamaz duruma geliyoruz. Dana sucuğu ile deve sucuğu arasında tat farkı var" diye konuştu.

Hiçbir katkı maddesi olmayan deve sucuğunun kilosu 100 liradan satılıyor

"KATKI MADDESİ BULANA 250 BİN LİRA ÖDEMEYİ KABUL EDİYORUZ"

Yüzde 100 deve etinden yapılan sucuğun tadına doyum olmadığını söyleyen Budak, "Birçok yerde kıvam artırıcı, renklendirici, yağ tutucu, Çin tuzu, sakatat, soya ve benzeri kimyasallar sucukların içine konuluyor. Ancak biz bunların hiçbirini koymuyoruz. Bu saydıklarımdan birini, ürettiğimiz deve sucuğunun içinde gram dahi bulana 250 bin lira ödemeyi ve mesleği bırakmayı taahhüt ediyoruz. Deve sucuğunu, 100 yıl önce nasıl yapılıyorsa, aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Her sattığımız paket içine de bu taahhüt yazısını koyarak müşteriye yolluyoruz" dedi.

Hiçbir katkı maddesi olmayan deve sucuğunun kilosu 100 liradan satılıyor

Hiçbir katkı maddesi olmayan deve sucuğunun kilosu 100 liradan satılıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Uğur Budak İncirliova Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Halk:

Helal olsun inşaallah bozulmazsınız

12
1
yanıtYanıtla
hataylı:

deve eti helal dir kurban olarak kesilebilen dana ve koyun gibi. Açın bir iki dini bilgiler kitabı okuyun öyle yorum yazın.

7
2
yanıtYanıtla
ömer turan:

deve sucugu nedir . sıgır etinden başka etten olmaz sucuk.

2
6
yanıtYanıtla
BİLİNEN SUCUK DANA ETİNDEN YAPILIR:

Eşek etinden, at etinden yapılan sucuk o zaman niye kötü oluyor ? Deve etinden olan sucuk o kadar iyiyse onlar niye değil. Bir bilen açıklasın da öğrenelim ?

3
4
yanıtYanıtla
YE MEMET YE:

avrupa''da 10 yaşını geçen kesilecek tüm hayvanları kestiniz mi onları alacak tek mecburi yer kedi-köpek mama fabrikaları. Ya bizde?Oh ki oh. . . Yaş hiç fark etmez. Allah ne verdiyse. . . Yasak olanlar dahil her türlü yürüyen dört ayaklı nesneler. . . 15-20 yaş hiç önemli değil. İnsan midesi bu, taş olsa eritir. Ver dumanı gitsin. Yer bu millet.

1
2
yanıtYanıtla
gok:

bedavaymış:))) özelliği neymiş devenin

2
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Kıvam artırıcı, renklendirici, yağ tutucu, Çin tuzu, sakatat, soya ve benzeri kimyasallar sucukların içine konulmamasi iyi, ancak yine de uzun ömürlü olmasi nedeniyle koruyucu konulmasi sorun. . Sucugun raf ömrünü uzatan bu koruyucular insan sagligi icin cok zararli zaten. . .

1
0
yanıtYanıtla
yılmaz:

değişik denenmesi gerek

1
0
yanıtYanıtla
yok devee:

arkidiş, deve at gibi eşek gibi bişi değilmi be ya.

0
1
yanıtYanıtla
ALİ OSMAN:

DEVE SUCUĞUNUN PİRİ ADEM KORUCU İDİ. ALLAH RAHMET ETSİN.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title