Haberler

Hatay'da günlüğü 1500 liraya inşaat işçisi bulunamıyor

Güncelleme:

Deprem sonrası Hatay'ın yeniden inşa sürecinin başlamasıyla birlikte inşaat sektöründe yaşanan iş yoğunluğunda kalıp ustalarının yevmiyeleri bin 500 TL'yi bulurken kentte işçi bulmakta zorluk çekiliyor. Sektör çalışanları, başka kentteki işçilere seslenerek "Hatay'a gelin" çağrısında bulundu.

6 Şubat 2023'teki depremlerin en yıkıcı etkinin görüldüğü Hatay'da inşaat sektöründe iş yoğunluğu yaşanıyor. Yeni bir kent kurulurken kalıp ustalarının yevmiyeleri artarken eleman sıkıntısı yaşanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından başlayan Hatay'ın yeniden inşa sürecinde inşaat sektöründe yevmiyeler arttı ancak yetişen çırak olmaması ve yeteri kadar eleman olmaması sıkıntıya neden oluyor. Kalıp ustalarının yevmiyeleri ortalama bin 500 TL'yi bulurken inşaat ustaları, iş sorunu yaşayan ustalara "Hatay'a gelip çalışabilirsiniz" çağrısında bulundular.

YOĞUNLUK 2 YIL DAHA DEVAM EDECEK

Kalıp ustası Ahmet Turunç, işlerinin oldukça yoğun olduğunu ve önümüzdeki 2 yıl boyunca yoğunluğun devam edeceğini belirterek, "Bayağı yoğunuz, işçi bulma sıkıntımız var. Elimizden geldiği kadar güzel Hatay'ımızı inşa etmeye çalışacağız. İşimizin ağır olduğu için kimse bu işe el atmıyor. Bu gidişle 2 yıl kadar bu yoğunluk devam edecek gibi ama gerçekten çok yorulduk. Bir kalıpçının yevmiyesi Hatay'da ortalama bin 500 TL keşke böyle bir afet olmasaydı da böyle bir yoğunluk olmasaydı" dedi.

BAŞKA İLLERDEKİ USTALARA ÇAĞRI

Kalıp ustası Mecit Özçelik ise yevmiyelerin ortalama bin 500 TL'yi bulduğunu belirterek diğer illerde iş bulmakta sorun yaşayan vatandaşlara 'Hatay'a gelin' çağrısında bulundu. Özçelik, "Depremin ardından iş yoğunluğu çok var Hatay'da. Bu yoğunluğa yetişemiyoruz. Kalıp ustasının yevmiyesi bin 500 TL yevmiye alıyor Hatay'da. Alttan yetişen eleman yok, bölgede iş sahası da var. Gelmek isteyenler diğer illerden gelip çalışabilirler" ifadelerini kullandı.

Hatay'da günlüğü 1500 liraya inşaat işçisi bulunamıyor

Hatay'da günlüğü 1500 liraya inşaat işçisi bulunamıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Deprem Hatay Deprem Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (56)

Kenan Polatoğlu:

Bu ekonomik krizde 1500 TL yi çok görüyorsunuz en az bir inşaat işçisi nin günlüğü 3500 olmalı

185
69
yanıtYanıtla
Musa Topal:

Utanmadan düsünmeden yazdigina bak.

yanıt42
yanıt69
Mehmet Ocaktan:

He 3500 olsun ondan sonra kiralar neden pahali ev fiyatları neden pahali diye aglarsin

yanıt71
yanıt51
Gokhan Y :

Yok canim saatligine 3500 dolar versinler hakkidir. Bir insaat iscisinin Clatech mezunu bi bilgisayar muhendisinden farki ne?

yanıt15
yanıt2
Muharrem Dink:

Biz Aksarayda 2000 bin veriyoruz bulamiyoruz ülkede kimse insaat ve ciftcilikte calismak istemiyor herkes memurluk okuyub atama yok diye aglasin bir an önce egitim sistemini düzelmesi lazim ilk okuldan itibaren cocuklar bilgilerine göre ayirt edilmeli yatkin oldugu meslek lere yonlendirilmeli

198
18
yanıtYanıtla
Baba Yabgu:

Sen kendi çocuğunu çalıştır o zaman yıllarca işçilerin primini asgari ücretten ödediniz şimdi 10 bin lira maaş alıyorlar neden inşaata göndersinler kendiniz çalışın

yanıt148
yanıt24
tamer topaloglu:

Baba yabgu çocuğunun mutlu olmadığı bir işte yanlış hata yapma olasılığı çok yüksek. Sevmediği işi yapan doktor neşter unutur. İmplant beyne gider. Parayı sayan memur yanlış sayar, hesap yapan yanlış yapar. Avrupa da çocuğu çöpçü olmak isteyen anne baba önünde engel olmuyor. Çöpçü olan çocuk da daha iyi ve temiz bu işi nasıl yapariz diye cozumler üretiyor

yanıt47
yanıt3
Güven1453:

İşçiye 2000 ver sen 10.000 kazan Yok öyle kardeş

yanıt2
yanıt0
Emin Alıç:

İnşaat ustası, kalıp ustası 1500 liraya çalışır mı arkadaş ayda 39 bin. Daha çok ararsınız

134
22
yanıtYanıtla
Gokhan Y :

Bu nasil matematik? 4 hafta 6 gun calisma suresiyle hesaplasan 36bin, 30 gun full calissan 45bin yapiyor hesap. 39 nerden cikti? Iste isin kotu tarafi matematik ilim irfan bilen adam o parayi talep ederken utaniyor.

yanıt2
yanıt3
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title