Haberler

DenizBank, 845 Milyon Dolarlık Yeni Sendikasyon Kredisiyle Ekonomiye Katkı Sağladı

Güncelleme:

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın ekonomiye kazandırdığı taze kaynak miktarının 2023 başından bu yana 2 milyar doları aştığını açıkladı. DenizBank, sendikasyon kredisini yenileyerek 845 milyon dolara yükseltti ve bu senenin en büyük ve en geniş katılımlı sendikasyon kredisi oldu. Kredi, afet bölgesindeki çiftçilerin ve yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanını destekleyecek.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 845 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredisi ile bankanın ekonomiye kazandırdığı taze kaynak miktarının 2023 başından bu yana 2 milyar doları aştığını bildirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, DenizBank, sendikasyon kredisini yüzde 134 oranında yenileyerek 845 milyon dolara yükseltti. 22 ülkeden 48 katılımcıyla gerçekleşen işlem, bu senenin ikinci yarısında gerçekleştirilen en büyük ve en geniş katılımlı sendikasyon kredisi oldu. İşlemde afet bölgesindeki çiftçilerin ve yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı sürdürülebilirlik performans hedefleri olarak yer aldı.

Banka, sendikasyon kredisinin kullandırılacağı projelerin de dahil olduğu sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını, 30 Kasım-12 Aralık'ta Dubai'de düzenlenecek iklim konferansı COP28'de paylaşacak.

Emirates NBD Capital, Mashreqbank, Standard Chartered Bank ve The Commercial Bank koordinatörlüğünde gerçekleşen işlemde Emirates NBD Capital, Mashreqbank, SMBC Group ve Standard Chartered Bank ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) Koordinatörü olarak yer aldı.

"Türkiye'nin sürdürülebilir dönüşümünü kolaylaştırma misyonuyla hareket ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank olarak, Türkiye'nin sürdürülebilir dönüşümünü kolaylaştırma misyonuyla hareket ettiklerini ve sadece sağladıkları finansman ve verdikleri krediyle değil, ürettikleri teknoloji ve kurum içi kapsayıcılık politikalarıyla da bu yaklaşımı benimsediklerini belirtti.

Yeniledikleri sendikasyon kredisi ile de gelecek için önemli iki konuya odaklandıklarını aktaran Ateş, "Birincisi, ülkemizdeki tarım arazilerinin büyük bölümünün bulunduğu afet bölgesindeki çiftçilerimizi ayağa kaldırmak ve bu bereketli topraklarda tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak üzere ilave kaynak yaratmak. İkincisi, ülkemizin karbon nötr olma hedeflerini de desteklemek üzere, yenilenebilir enerji yatırımlarına destek sunmak. Gelecek kuşaklara karşı üstlendiğimiz sorumluluğumuzla verdiğimiz bu taahhütlere uluslararası piyasalar tarafından gösterilen güven, motivasyonumuzu daha da artırıyor. 845 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredimiz ile bankamızın ekonomiye kazandırdığı taze kaynak miktarı 2023 başından bu yana 2 milyar doları aştı." ifadelerini kullandı.

Ateş, banka olarak iklim değişikliğinin su üzerindeki etkisi konusuna özel önem atfettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyamızın yüzde 70'i sularla kaplı, bunların yüzde 2,5'i tatlı su ve sadece yüzde 1'i insan kullanımı için ulaşılabilir. Su kaynakları üzerindeki iklim krizi kaynaklı baskı, su ile bağlantılı tarım, enerji, hayvancılık, turizm gibi sektörlere de sirayet ediyor. Bu nedenle, canlı popülasyonunu tehdit eden plastik atık kirliliği de dahil olmak üzere bu konuyu bütüncül olarak sahipleniyoruz. Geçtiğimiz ağustos ayında, karbon ayak izi yönetimi konusunda teknolojik çözümler geliştiren girişimimiz Erguvan'a yaptığımız yatırım da yine doğal kaynakların korunması ve iklim risklerinin yönetimi konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi. Sürdürülebilirlik odaklı bütün bu çalışma ve taahhütlerimizi, aralık ayında, hissedarımız Emirates NBD iş ortaklığında Dubai'de gerçekleşecek iklim konferansı COP28'de dünya kamuoyuyla paylaşacak olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. İşlemimizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Hakan Ateş Denizbank Enerji Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title