Haberler

Damat Seçimini Yaptı

Güncelleme:

Orka Group, yurtiçi ve yurtdışı hızlı büyüme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yatırım şirketi Investcorp ile azınlık yatırımı konusunda anlaşma imzaladı.

Orka Group, yurtiçi ve yurtdışı hızlı büyüme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yatırım şirketi Investcorp ile azınlık yatırımı konusunda anlaşma imzaladıOrka Group, yurtiçi ve yurtdışı hızlı büyüme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yatırım şirketi Investcorp ile azınlık yatırımı konusunda anlaşma imzaladı.

Investcorp, Türkiye'nin lider ve hızlı büyüyen moda perakendecisi olan Orka Group'un hissedarları ile azınlık hisselerini satın almak üzere kesin anlaşma imzaladı. İşlemin kapanışı, Rekabet Kurumu'nun onayıyla gerçekleşecek.

Orka Group'tan yapılan açıklamaya göre bu işlem grubun büyüme hedefleri için önemli miktarda sermaye sağlayacak, aynı zamanda Investcorp'un Gucci, Tiffany ve Saks Fifth Avenue gibi moda perakendesi şirketlerindeki geçmiş yatırımlarından kazandığı bilgi birikimini de beraberinde getirecek. Bu finansal ve stratejik katkılar Orka Group'un erkek modasındaki güçlü markalarını, üstün tasarım ve ürün kalitesini destekleyerek başarılı büyümesini hızlandıracak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Uluslararası yatırımcıların uzun zamandır grubumuza yönelik ilgisi devam ediyordu. En doğru seçimi yaptığımıza inanıyorum. Bu işlem, dünya tarafından bilinen markalarımızın potansiyelinin uluslararası pazarlarda artmasına, yurt içi ve yurtdışı pazarlarda da daha hızlı büyümesine olanak sağlayacaktır" diye konuştu.

-BOYSSON: "INVESTCORP ORKA GROUP'A YAPACAĞI YATIRIMDAN DOLAYI HEYECAN DUYUYOR"-

Investcorp Yönetici Direktörü, Tristan de Boysson ise açıklamasında; "Investcorp Orka Group'a yapacağı yatırımdan dolayı heyecan duymaktadır. Türkiye moda perakende pazarı, özellikle erkek modası pazarı, önemli büyüme potansiyeline sahiptir ve Orka Group erkek moda perakendesi pazarında fırsatları değerlendirebilmek adına en iyi şekilde konumlanmıştır. Orka Group bütün doğru marka ve tasarım elementlerini bünyesinde barındırmaktadır ve biz bu uluslararası başarı hikayesinin bir parçası olmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Rekabet Kurumu sürecini takiben ayrıntılı açıklama taraflarca ortak olarak yapılacak.

-ORKA GROUP HAKKINDA-

Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile Türkiye'nin önde gelen moda perakende şirketlerinden biridir. Süleyman Orakçıoğlu ve Halidun Orakçıoğlu tarafından, üst kesime hitap eden Damat markası ile 1986 yılında kurulan Orka Group, ülkemizin erkek moda perakende pazarının gelişiminde önemli rol sahibi olmuştur ve uluslararası pazarlarda da Damat - Tween markalarıyla son dönemlerde adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Orka Group'un ürünleri, kendi işlettiği ve franchise mağazalar da dahil olmak üzere 250'nin üzerinde mağazada ve 40 ayrı ülkede satılmaktadır.

-INVESTCORP HAKKINDA-

New York merkezli Investcorp, alternatif finansal yatırım ürünlerinin kullanımı ve yönetimi alanında faaliyet gösteriyor. Ayrıca, Londra ve Bahreyn Krallığı'nda bölge ofisleri bulunuyor. 1982 yılında kurulan Investcorp, ürün ve coğrafya açısından en büyük ve farklı seçeneklerin olduğu alternatif finansal yatırım ve yönetim şirketleri arasında yer alıyor. Kuruluşundan bu yana, Investcorp toplam 30 milyar doları aşan 90'ın üzerinde şirkete yatırım yaptı ve hali hazırda 17 şirkette ortaklığı bulunuyor. 30 Haziran 2012 itibariyle Investcorp'un yönetimi altındaki varlıklarının toplam değeri yaklaşık 12 milyar dolar seviyesinde yer alıyor.

Marka ve lüks ürünlerin perakendesi, daha önce Gucci, Tiffany & Co., Saks Fifth Avenue, Chaument, Breguet, Ebel ve Carter's gibi prestijli şirketlere de yatırım yapan Investcorp'un odak sektörleri arasında önemli bir rol oynuyor. Özellikle Gucci yatırımı Investcorp'un en iyi bilinen ve başarılı yatırımlarından bir tanesi. Gucci'yi bir aile şirketinden halka açık ve küresel bir şirkete dönüştüren Investcorp, 1996'da Gucci'de kalan son hisselerini sattığında toplam 246 milyon roları olan ilk yatırımından 2.1 milyar dolar gelir elde etmişti.

Orta ve Doğu Avrupa'nın satın alma ve birleşme danışmanlığındaki lider bankası UniCredit bu işlemde Orka Group hissedarlarına münhasır finansal danışman olarak danışmanlık hizmeti verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Tiffany Türkiye Tween Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title