Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden aldığı Semih Tümen: Enflasyonda üç haneyi görmek işten bile değil

Güncelleme:

Geçtiğim ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Semih Tümen, doların tarihi zirveyi gördüğü günde sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak "Asgari ücret zammı sonrası ücret-fiyat sarmalının etkisiyle enflasyonda üç haneyi görmek işten değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ekim'de verilen kararla Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Semih Tümen'den, doların tarihi zirveyi görerek TL karşısında 14'ün üzerine çıktığı günde dikkat çeken bir enflasyon uyarısı geldi.

SOSYAL MEDYADAN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tümen, "Yeni ekonomi programı: sınırsız parasal genişleme ve genişleyici maliye politikası (bütçe destekli fiyat kontrolleri, vergi/ücret teşvikleri) ile enflasyonla mücadele. Tebrikler!" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONDA ÜÇ HANEYİ GÖRMEK İŞTEN BİLE DEĞİL"

Gelecek dönemde enflasyonda üç hanenin görülebileceği konusunda takipçilerini uyaran Tümen, "Asgari ücret zammı sonrası ücret-fiyat sarmalının etkisiyle enflasyonda üç haneyi görmek işten değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Semih Tümen: Enflasyonda üç haneyi görmek işten bile değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Semih Tümen: Enflasyonda üç haneyi görmek işten bile değil

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Semih Tümen Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (9)

Faruk Gl:

Agzı olan konuşuyor. Görevden alınmasaydın mertce dogruları konuşurmuydun. Acaba. Kuyruk acısı var

12
1
yanıtYanıtla
serhat karakaş:

Gidişat karanlık!

9
2
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Nasıl bir mantıktır bu . Asgari ücretle zam gelmesin mı demek istiyorsun. Görevden alınmamış boşuna değilmiş. Yaptıgı açıklama kime ne fayda getirecek. Yazik yazik. Sözüm ona insanları uyarıyor. Sizin gibiler yüzünden bu açıklamalar sebebiyle simsarlar yaşama alani buluyor.

4
7
yanıtYanıtla
Faruk Gl:

Allah var gam yok. Hayırlısı her yokuşun bir inişi vardır

4
7
yanıtYanıtla
Erdoğan uslu :

Altından koltuğu aldar mi koçum. Kaç sene oturdun boş boş. Sen neden birşeyler yapmadın. Sıkıntı yok. Yukseldiyse şimşek gibi düşer.

5
5
yanıtYanıtla
Google ile kayıt ol :

Adam haklı beyler. dağılın !!!

1
4
yanıtYanıtla
hadi demir:

Ben burda uyarıdan ziyade temenni gördüm

4
1
yanıtYanıtla
Mahmut Kara:

Doğru diyor

3
2
yanıtYanıtla
Fatih:

Nasıl bir ülkeyiz arkadaş ya asgari ücrete göre enflasyon artıyor asgari ücrete göre zam geliyor bu nedir tamam dolara göre zam gelir ithal ürünler ham madde vs dolar kurundan dolayı pahalanır iç piyasada da ona göre zamlar olur onu anlıyoruz amenna ama asgari ücrete göre fiyat artışı nedir abi ya akıl alır gibi değil

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title