Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altın esprisi salonu kahkahaya boğdu

Güncelleme:

Bilecik'te Söğüt Altın Madeni'ni açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hediye verilen külçelerle ilgili "Bunu alınca köşe oluruz dedim. Meğerse 1 tondan 11 gram çıkıyormuş. Biraz ağlatacaklar bizi" şeklindeki sözleri salondakileri kahkahaya boğdu.

Bilecik'te keşfedilen 109 ton altının ekonomiye kazandırılması için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Bilecik'teydi ve Söğüt Altın Madeni'nin açılışını yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan, hem altındaki hedefi açıkladı, hem de bugüne kadar yapılan yatırımlardan bahsetti.

AÇILIŞTA ESPRİYİ PATLATTI

Açılışta renkli anlar da yaşandı. Maden yatağından çıkarılan, "Akbaştepe" ve "Korudanlık" adı verilen külçelerin hediye edildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, espriyi patlattı.

"BUNU ALINCA KÖŞE OLURUZ DEDİM"

Külçelerden birini eline alan Erdoğan, "Bunu alınca köşe oluruz dedim. Meğerse 1 tondan 11 gram çıkıyormuş. Biraz ağlatacaklar bizi" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın sözleri açılışa katılanları güldürdü.

"YILLIK ÜRETİM MİKTARINI 6,5 TONA YÜKSELTECEĞİZ"

Açılışını yaptığı altın madeni ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Söğüt Altın Madeni, hayırlı olsun. Maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde 109 ton altın kaynağıyla 60 ton altın rezervi tespit edildi. Bir başka ifadeyle 3,5 milyon ons kaynağı altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık. Maden sahasındaki faaliyetler 3 faz olarak 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandı. 70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmı tamamlandı. Tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildi. Kalan iki fazın yatırımlarını 3 yıl içinde neticelendirmeyi planlıyoruz. Yıllık üretim miktarını 6,5 tona yükselteceğiz. Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır. Yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Bilecik Söğüt Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Yusuf Bozkurt:

o bölgede müslüman yok mu bunu öldürsün

54
55
yanıtYanıtla
Yusuf Bozkurt:

neden tayip büyük elcisini ülkesine göndermiyor

52
39
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

neye gülmüşler

61
21
yanıtYanıtla
Yusuf Bozkurt:

neden elcileri hapse at ve sinir disi ett

23
48
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title