Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte de enflasyonu tek hanelere indirdik" diyerek Babacan'ı hedef aldı: Kendilerine pay çıkarmak isteyenler var

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi hedeflediklerini söyleyerek bunu geçmişte de başardıklarını söyledi. Ancak bundan kendilerine pay çıkarmak isteyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, üstü kapalı şekilde Ali Babacan'ı hedef aldı. Erdoğan, "Sen kimsin ya? Burada başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya? Çıkıp televizyon ekranlarında 'ben yaptım, ben ekonomi bakanıydım, devlet içinde böyle bir süreci işletiyordum.' Peki bu işin başı kim?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri'ne katılarak burada bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamaları sırasında Demokrasi ve Atılım Partisi'nin Genel Başkanı olan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ı da hedef aldı.

"ENFLASYONU TEK HANELERE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ"

Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Hiç arzu etmediğimiz seviyelere çıkan enflasyon meselesini de inşallah önümüzdeki şubat ayından itibaren önce makul düzeylere indireceğiz. Sonraki yıllarda da enflasyonu olması gerektiği gibi tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyona ilişkin konuşurken Ali Babacan'ı hedef aldı: Kendilerine pay çıkarmak isteyenler var

"BUNDAN KENDİLERİNE PAY ÇIKARANLAR VAR, YA SEN KİMSİN?"

Geçmişte de enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiklerini söyleyen Erdoğan, bundan kendilerine pay çıkaranlar olduğunu söyleyerek Babacan'a yönelik konuştu. Erdoğan, "Faizi 4,6'ya indirdik. Enflasyon 6,2'ye geldi. Bunu biz başardık, birileri değil. Şimdi bu neticenin üzerinden kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar yok değil, var. Ya sen kimsin? İmzayı atan kim, sen kim?" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN OLUR VERMEDİKTEN SONRA NE YAPABİLİRSİNİZ"

Sözlerini sürdüren Erdoğan, şunları söyledi: "Türk Lirası'ndan altı sıfırı çıkaran bu başbakan. Sen kimsin ya? Burada başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya? Çıkıp televizyon ekranlarında 'ben yaptım, ben ekonomi bakanıydım, devlet içinde böyle bir süreci işletiyordum.' Peki bu işin başı kim?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyona ilişkin konuşurken Ali Babacan'ı hedef aldı: Kendilerine pay çıkarmak isteyenler var

"BUNA İNANAN VAR, YOK DEĞİL"

Başbakan bu işe olur vermeden sen ne yapabilirsin? Buna inananlar veya buna aldananlar yok değil, var. Ama bütün bunların hepsi yoluna giriyor çünkü benim milletim aklıselim sahibidir. İşçisinden memuruna, emeklisinden sosyal destekle hayatını sürdürenine kadar hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığının altında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz."

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ali Babacan Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

Erkan :

Ali Babacan iyi bir ekonomisttir Ülkemizin geleceğidir. Enflasyonu tek haneye indirip garibanın ev sahibi olmasında çok faydası olmuştuk hakkını yemeyin. Şimdi neden enflasyon yüksek Babacanın modeli devam etseydi dolar 5 tl bile olmazdı.

152
45
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Ya kardeş at gözlüğü takmışsınız hep eleştiriyorsunuz ? Babacan olduğu zaman koronomu vardı ? 2 yıl hayat durdu devlet çarkları fabrikalar işletmeler her şey durdu ekonomimizi korono alt üst etti devlet her kesime destek olmaya çalıştı insaflı olun !

yanıt0
yanıt2
FLOZOF:

Şimdi o yok neden imzayı atan yapamıyor??

156
20
yanıtYanıtla
Ferhan Erol:

O zaman ki dünya şartları ile şimdiki şartlar bir mi Babacan ekonominin başında iken Dünya güllük gülistanlıktı ABD Avrupa'dan sıcak para yağıyordu üretim yoktu sıcak para vardı Türkiye o zamandan bu zamana çok olay geçirdi

yanıt0
yanıt1
Zama Zam:

Şimdi neden tek haneye inmiyor demekki keramet başbakanlik ta değil keramet Ali Babacan da adam ekonomist ve bu işin ehli

121
39
yanıtYanıtla
Alptekin:

Başbakan olarak onay verince enflasyon düşüyorsa gene onay verin de tek haneye düşsün sayin Erdogan. Neyi bekliyoruz 3 yıldır.

115
23
yanıtYanıtla
Mehmet ÇİFTCİ:

Hadi yap hadi yap.

52
3
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

bütün devlet fabrikalarını satan adamdır babacan, gelip övmüşsünüz bir de

0
8
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

bütün devlet fabrikalarını sattı, babacan mı iyi ekonomist?

0
7
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Butun devlet fabrikalarini ozellestiren Babacani savunup enflasyonu tek haneye indirdi diyenler tehlikeli ve egitilmez cahillerdir

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title