Haberler

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi TBMM'de kabul edildi

Güncelleme:

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağına dair açıklamasında "Bakanlık olarak da çalışmalarımızı hazırladık, resmi gazeteye çıkar çıkmaz. En kısa sürede, biz hazırlıklarımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren 55. maddesi kabul edildi.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE, MECLİS'TEN GEÇTİ

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor. Meclis Genel Kurulu'nda yılın son mesaisinde ekonomiye ilişkin 86 maddelik torba kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören 55. maddesi kabul edildi.

Tekliften, verilen önergenin kabul edilmesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) görev yapan idarecilere ve meslek personeline, mevzuatında öngörülen ücret tavanlarına tabi olmaksızın ek tazminat ödemesine yönelik madde, tekliften çıkarıldı.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi TBMM'de kabul edildi

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye ödemesi ile ilgili olarak da "Bakanlık olarak da çalışmalarımızı hazırladık, resmi gazeteye çıkar çıkmaz. En kısa sürede, biz hazırlıklarımızı yaptık." ifadelerini kullandı.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi TBMM'de kabul edildi

İLK BAŞTA SADECE ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE ÖDENMİŞTİ

Hükümet ilk başta sadece çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapma kararı almıştı. Daha sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi TBMM'de kabul edildi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇALIŞAN EMEKLİLERİN DIŞARIDA BIRAKILMASI İÇİMİZE SİNMEDİ

Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik."

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Tbmm Genel Kurulu Vedat Işıkhan Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Mustafa Temel:

Kaç Ay sonra sinmedi? Konumlere göre kimi çalışıyor, kimler çalışmıyor yazılmalı diye bir sürü insan çalıştılar. Şimdi biz bu kişiyi çalışıyor mu kabul edeceğiz yoksa çalışmıyor mu? İşin içinden çıkamadılar, bayağı maliyet; çözüm de olmayınca.Zaten Zeytini yordunuz değil mi? Biz yeriz siz atın atın.

35
1
yanıtYanıtla
Merdan:

İçinize sinme değilde, oy kaybı olur diye.

29
1
yanıtYanıtla
Cemalettin Kurt:

hakim olanı geç aldığımıza seviniyoruz eyt gibi slm olsun yaşar okuyana

16
12
yanıtYanıtla
İDO BEY:

Emekli tarım arazisi olana verilmedi sebebi nedir acaba

17
5
yanıtYanıtla
Ahmet Özen:

5.000TL ile kimi kandırıyorsunuz. 8.000 seyyanen %49 zam 11.920 yapar 12 ay ile çarpın. 143.040TL yapar. Bunu birilerine uygun görürken. Birilerine 5.000 mi uygun görülüyor. Kök maaşları yukarı çekerek. Çektiğiniz noktadaki ve daha yukarıdaki maaşları sabit tutarak 12.000 gün çalışanın hakkını alıp 3.600 gün e veriyorsunuz. Bu bir haktır ve hiç kimse helal etmez bilesiniz..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title