Haberler

BDDK elektrikli taşıt kredilerinde limitleri güncelledi

Güncelleme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, elektrikli taşıt alımına ilişkin kredi tutarlarında düzenlemeye gitti. Kredi tutarlarına ve vade sınırlarına ilişkin yapılan düzenlemelerde fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için kullanılacak kredilerde vade sınırı 48 ay, kredi oran sınırı ise yüzde 70 oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), elektrik motorlu taşıtların alımına ilişkin kredi tutarlarında düzenlemeye gitti.

BDDK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'in (Kredi Yönetmeliği) 12. maddesinin dördüncü fıkrası ile Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik'in (Finansal Kurumlar Yönetmeliği) 11/A maddesinin beşinci fıkrası uyarınca, 13 Haziran 2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun geçici 12. maddesi kapsamına giren mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtlar için Kredi Yönetmeliği'nin 12. maddesinin üçüncü fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliği'nin 11/A maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenen kredi vade sınırlarında düzenlemeye gidildi.

BDDK taşıt kredilerinde limitleri güncelledi

Buna göre Kurul, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altındaki taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırını 48 ay olarak belirledi. Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira üzerinde olup 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 36 ay olurken nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup 4 milyon liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 24 ay olarak belirlendi.

Nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 12 ay oldu.

KREDİ TUTARININ TAŞIT DEĞERİNE ORANI YÜZDE 70'İ GEÇMEYECEK

Ayrıca Kredi Yönetmeliği'nin 12'nci maddesinin ikinci fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliği'nin 11/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde kredi tutarının taşıtın değerine oranının nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70'i aşamamasına karar verildi.

BDDK taşıt kredilerinde limitleri güncelledi

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin liranın üzerinde olup 3 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için kredi tutarının yüzde 50'yi aşamaması, nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup 4 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için kredi tutarının yüzde 30'u aşamaması kararlaştırıldı.

Ayrıca, kredi tutarının nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 20'yi aşamamasına karar verilirken nihai fatura değeri 5 milyon liranın üzerindeki taşıtlar içinse kredi tutarı yüzde sıfır olarak belirlendi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Burak ERGÜL:

Geç kalınmış güzel bir haber . Araba alamayan binlerce insan var keşke ilk arabasını alırken 60 ay vade düşük kredi oranı taksitli mtv gibi kolaylıklarda olsa . İlk arabayı almak zor sonrakilerde ufak ekleme ile araba değiştiriliyor

32
18
yanıtYanıtla
Altan Kaya:

Nihayet

6
13
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Ne anladın acaba , IQ seviyen kaç , bu faiz oranlarında çek bakalım 500 bin tl geri ödemesi 1 milyon 100 bini geçiyor

yanıt41
yanıt4
Emre emre:

TOGG DİYORUZ YERLİ DİYORUZ,NASIL ALINACAK BU ARABA,BIRAZ MANTIKLI DÜŞÜNMEK GEREKLİ,YAPIN 0.99 FAIZ ORANI ILE %80 %90NINA O ZAMAN MILLET TOGG A YÖNELSİN

9
1
yanıtYanıtla
ülker kaya:

Elektrikli araba için bu

10
0
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

elektirikli araç almak isteyenlere 9000 tl ye bisiklet aldım elektrikli aküsünün bu günkü fiyatı 7500 ilr 11000 tl arası bilginize

10
0
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Elektrikli su an mükemmel yakıt tasarrufu sağlıyor. Ama akü ömürleri görülmeden bunun tercihi kolay olmayacak.

7
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

1.600.000 lira kredi icin aylik ne kadar ödiyebilecekler acaba türkiyenin cüzde 80 asgari ücretle calisiyor 50 senede öder bakalim 50 sene vade hangi banka olur

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title