Haberler

Bakan Varank'tan Dev Yatırım İçin Tarih

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nde gerçekleştirilecek Polipropilen Üretim Tesisi'nin1,2 milyar dolar yatırım bedeline sahip olacağını belirterek, "Atılan bu önemli adım, hem ekonomiye olan güveni hem de ülkemizin sunduğu benzersiz fırsatları...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nde gerçekleştirilecek Polipropilen Üretim Tesisi'nin

1,2 milyar dolar yatırım bedeline sahip olacağını belirterek, "Atılan bu önemli adım, hem ekonomiye olan güveni hem de ülkemizin sunduğu benzersiz fırsatları göstermesi açısından ciddi bir örnek teşkil ediyor" dedi.

Adana Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nde yapılacak polipropilen tesisi yatırımı anlaşması Çırağan Sarayı'nda düzenlenen imza töreniyle tanıtıldı. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Türkiye'nin petrokimya sektöründe en fazla açığı polipropilen türevlerinde verdiğini kaydeden Varank, yapılacak olan tesisin açığı büyük oranda kapatmanın yanı sıra istihdam da sağlayacağını söyledi.

Varank, "Yıllık 2.1 milyon tonluk polipropilen 2.1 milyon tonun yüzde 25'i karşılanacak. İki bin vatandaşımıza yeni istihdam yaratacak 1.2 milyar dolar yatırım bedeline sahip tesis, 2019'da başlayıp 2023'te üretime geçecek" diye konuştu.

"KİMYA SEKTÖRÜNDE 14. BÜYÜK PAZARIZ"

Türkiye'nin kimya sektöründe dünyanın 14. büyük pazarına sahip olduğunu kaydeden Bakan Varank, "Milli gelirimizin yüzde 6'sını oluşturan bu sektörde geçen yıl 38 milyar dolarlık ithalat yaptık. Tek başına kimya sektöründe 13 milyar dolarlık dış ticaret açığı verdi. Bu tutar imalat sektöründe verdiğimiz dış ticaret açığının yüzde 30'unu karşılıyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------

Bakan Varank'ın konuşması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Varank Ceyhan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title