Haberler

Bakan Koca'dan vatandaşın "Emeklilerin durumu ne olacak?" sorusuna yanıt: Reis gereğini yapacak

Güncelleme:

Milyonlarca emeklinin zam beklentisi 31 Mart seçimleri öncesinde artarken açıklamalar Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammını işaret etmişti. Emeklilerin umutlu bekleyişi sürerken dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın yönelttiği "Emeklilerin durumu ne olacak?" sorusuna "Reis gereğini yapacak" yanıtını verdi.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı yapılmaksızın tüm emekliler Ocak ayında yüzde 49,25'lik zam almış ve en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarılmıştı. 6 aylık enflasyon rakamlarının Temmuz ayında açıklanması ile emekli maaşları bir kez daha artacak ama Ocak ayında yapılan artış yeterli bulunmayınca seyyanen zam sesleri yükselmişti. Seçim öncesi beklentiler artsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütçe hesabı yaparak emekliye zamda Temmuz ayını işaret etti.

Bakan Koca'dan vatandaşın 'Emeklilerin durumu ne olacak?' sorusuna yanıt: Reis gereğini yapacak

BAKAN KOCA'NIN VATANDAŞLA DİYALOĞU GÜNDEM OLDU

Vatandaşlar ise umutlu bekleyişini tüm bunlara rağmen sürdürürken Ankara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir vatandaş arasında geçen diyalog gündem oldu. Bakan Koca, Mamak Devlet Hastanesi'ni ve Mamak esnafını ziyaret etti, AK Parti Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı'ya destek istedi.

Bakan Koca'dan vatandaşın 'Emeklilerin durumu ne olacak?' sorusuna yanıt: Reis gereğini yapacak

"ANKARA'DAKİ FİYATLAR İSTANBUL'DAN DAHA UCUZ"

Hastanede tedavi gören hastalarla ve hasta yakınlarıyla sohbet edip durumlarını soran Koca, hastane hakkında da bilgi aldı. Daha sonra Balcı ile Sağduyu Caddesi'ndeki dükkanları gezen Bakan Koca, esnaf ve müşterilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi, çocuklara hediye dağıttı. Koca, fiyatları sorup İstanbul'daki fiyatlarla karşılaştırdı, Ankara'nın daha ucuz olduğunu söyledi.

Bakan Koca'dan vatandaşın 'Emeklilerin durumu ne olacak?' sorusuna yanıt: Reis gereğini yapacak

EMEKLİ VATANDAŞTAN KOCA'YA ZOR SORU

Sağlık Bakanı Koca, bir iş hanında, "Emeklilerin durumu ne olacak?" diye soran kişiye, "En zor soruyu sordun şimdi. Ne diyeyim? Söz verdi Reis. Cumhurbaşkanımız dedi ki 'Emeklilerin durumunun farkındayım. Gereğini yapacağız.' dedi.

Bakan Koca'dan vatandaşın 'Emeklilerin durumu ne olacak?' sorusuna yanıt: Reis gereğini yapacak

"BUGÜNE KADAR SÖZ VERİP YAPMADIĞI BİR ŞEY OLMADI"

Gereğini yapacağına inanıyoruz, hiç şüpheniz olmasın, bugüne kadar söz verip de yapmadığı bir şey olmadı" yanıtını verdi. Bazı vatandaşlar da Türkiye'deki sağlık sisteminin dünyaya kıyasla çok daha iyi durumda bulunduğunu, şehir hastanelerinin son derece konforlu olduğunu ifade etti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Zam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

birgörüş:

50 yaşın altında EYT den emekli olanlara hakkımı helal etmiyorum ben 50 de emekli oldum

54
93
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Toplam Emekli sayısı: 16 milyon... 50 yaş altı emekli sayısı: 500 bin bile değil...Bütün suç bu 500 bin kişi de mi

yanıt67
yanıt26
Can null:

Sen niye oldun bizde sana etmiyoruz bizim 65 yaş

yanıt72
yanıt0
Zafer yılmaz :

birgörüş: eytden emekli olmuşlara ne hakkın var senin helal etmiyormusun.cahillikte sınır tanımıyorsunuz.ekonomi sıkıntısının hesabını gözünüzü kapattıgınız sürekli desteklediğiniz hükümetden hesap sorun, oraya hakkını helal etme.bu arada ben emeklide değilim.

yanıt46
yanıt3
Nuray :

50 de emekli oldunda kaç yilda kac gün primle emekli oldun? 30 yil çalışıp 48 de emekli olunca adi eyt mi oldu? Sanıyorsunuz ki herkes 15 20 senede emekli oldu? Ve dedikleri gibi de 16 milyon emeklinin içindeki 300 binin mi suç.

yanıt35
yanıt7
ekrem celebi :

sen kımsın oğlum hakkını heal etmıyorsun kac paralık adamsın ben zaten gasp edılen hakkımı aldım..sızın gıbı kıskanc cekemeyen haset kısılere ben hakkımı helal etmıyorum

yanıt12
yanıt2
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

-cek, -cak; kıyma 500 lira baklava 750 lira ev kirası asgari ücret!..

89
9
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki Talebimiz seyyanen 8077 tl İntibak En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı, 17 gün kaldı...

73
7
yanıtYanıtla
nnnnn:

öyle bir dünya öyle bir ekonomi yok malesef. Zamanı var herşeyin. Yerel seçim bu sonuçta herkes kendi şehrinin kendi ilçesinin kendi mahallesinin kaderini belirler.

yanıt16
yanıt43
ERTAN IŞIK:

Bİ TANE ADAM CIKIP DA BUNLARIN YÜZÜNE YÜZÜNE GERÇEKLERİ SÖYLEYEMEMİŞ YAZIK

66
5
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title