Haberler

Temmuz ayını işaret eden Bakan Bilgin'den milyonları heyecanlandıran sözler: Çalışanlarımızı enflasyondan koruyacağız

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'e konuk olarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlenmesine ilişkin konuştu.

"ASGARİ ÜCRETTE DEVRİM NİTELİĞİNDE ARTIŞ"

Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin çalışanlarını emekçilerini ilgilendiren her konu bizim ilgi alanımıza giriyor. Bunlardan biride ek göstergeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açıkladı. Daha öncede bildiğiniz gibi asgari ücrette devrim niteliğinde bir artış yapmıştık.

"CUMHURBAŞKANI İSTEDİ BİZ DE YAPTIK"

Cumhurbaşkanımız bizden kapsamlı bir düzenleme istedi biz de bunu yaptık. 5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık.

"KAMU ÇALIŞANLARI BU GECE FARKLI UYUYACAK"

İnanıyorum ki Türkiye'nin kamu çalışanları bu gece farklı uyuyacak. Diyecek ki devletim beni düşünüyor. Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımızda 600 ek puan aldılar. Maaşlarda 1300 lira ile 1400 lira arasında bir değişim oldu.

"TEMMUZ VE ARALIKTA DA DÜZENLEME OLACAK"

Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız. Biz Aralık ayında da çalışanlarımız için yeni düzenlemeler yapacağız. Aralık ayında yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olanı düzgün olanı yapar. Biz adil olanı düzgün olanı yaptık."

DETAYLARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge düzenlemesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan şöyle konuştu: "Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık. 5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecektir. Genel müdürlerin ek göstergeleri 4400, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergeleri de 2200'den 3000'e çıkartılacaktır. Ek gösterge ile memur maaşlarında küçük artış olsa da emekli ikramiye ve maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor. Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi de 44 bin ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır. Düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Kamu görevlilerin maaşlarına da yansıtılacaktır. Mülki idare amirleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili makas iyileştirici düzenleme ile gerçekleştireceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Vedat Bilgin Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Süleyman Demir:

BU DEVLETTE BU KADAR ÇOK MEMUR OLDUĞU SÜRECE ASLA HİÇ Bİ,R ŞEY DÜZELMEZ MAAŞ YETİŞTİREBİLMEK İÇİN VERGİLERE YÜKLEN

29
21
yanıtYanıtla
EMRE KILIÇ:

ben bu zihniyeti anlamıyorum asgari ücrete devrim gibi zam yaptık diyor enflasyon oranlarından haberi yok heralde

29
1
yanıtYanıtla
Yunus N N:

Ay çok heyecanlandım

23
5
yanıtYanıtla
Davut Yavuz:

Enflasyonla değil enflasyonun tahribatıni engellemek için mücadele veriyorlar. Şu duruma bak.

18
3
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

" Daha öncede bildiğiniz gibi asgari ücrette devrim niteliğinde bir artış yapmıştık." Vatandaşın cebine girmeden x 5 olarak geri alınmıştı.Milletin zekasıyla oynanıyorsa bunu incelenmesi gerekir.

10
1
yanıtYanıtla
Hayber Oguz:

FATİH ERBAKAN zam yapmadan faizsiz vergi artırımına gitmeden borç almadan milli kaynak paketiyle bütün emekçi ve emeklilere yüzde yüz maaş artışı yapacağını noter huzurunda taahhüt etti.İŞTE BU HEYECAN VERİCİYDİ.

10
1
yanıtYanıtla
Bilge Net:

Enflasyonu düşük göstererek mi?

10
0
yanıtYanıtla
hsn src:

bir mujde de sözleşmeli personellere yapılsın. kadro bekleyen bir kitle var.

9
1
yanıtYanıtla
YASİN YAR:

200 bin lira alan 250bin alacak Peki onunla ev alabilir mi ? Hayır .ülkeye yıllarını vermiş biri emekli olup ev alamıyorsa söylenecek söz yok ..

10
0
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Ben esnafım asgari ücrete zam geldimi hemen devlet bizim bağkur pirimine zam yapıyor bizim ne suçumuz var hükümet kendi cebinden versin hükümet bunu bilsin esnaf hayır derse iktidarı kazanamazsiniz kamu ve işçi size yetmez

2
7
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title