Haberler

Av yasağı sona erdi, tezgahlar şenlendi! İşte balık fiyatlarında son durum

Güncelleme:

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar vira bismillah diyerek denize açılırken, balık satıcılarının tezgahları da balık çeşitleriyle şenlendi. Balıkçılarda istavrit 100, levrek 160, çupra 160, somon 180, palamut 125, sardalya 80, mezgit 100 liradan tezgahları süslüyor.

Av yasağının kalkmasıyla birlikte gece saatlerinde denize açılan balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıkla döndü. Edirne'de günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayarak sezonu bekleyen balıkpazarı esnafları, sabahın erken saatlerinden itibaren sezonun ilk balıklarını tezgahlarına yerleştirerek müşterilerini beklemeye başladı.

Av yasağı sona erdi, tezgahlar şenlendi! İşte balık fiyatları

BALIKÇILAR 3 TÜRDEN UMUTLU

1 Eylül itibariyle sezonu açtıklarını ve tezgahları balıkla doldurduklarını söyleyen Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, geçen seneye göre palamut olmadığını, bu sene hamsi, istavrit ve çinakop gibi çeşitlerden umutlu olduklarını aktardı. Balık almaya gelen müşteriler ise, bu yıl bolluk yaşanmasını ve fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi.

Av yasağı sona erdi, tezgahlar şenlendi! İşte balık fiyatları

İSTAVRİT 100 LİRA

Bu yıl sezondan umutlu olduklarını ve fiyatların beklediklerinin altında geldiğini söyleyen Çimen, vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu ifade etti. Balıkpazarındaki balıkçılarda istavrit 100, levrek 160, çupra 160, somon 180, palamut 125, sardalya 80, mezgit 100 liradan tezgahları süslüyor.

Av yasağı sona erdi, tezgahlar şenlendi! İşte balık fiyatları

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title