Haberler

TÜİK Açıkladı, Ağustos'ta Yİ-ÜFE Arttı

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu, verilerine göre, yurt içi üretici fiyat endeksi Ağustos ayında yüzde 0,42 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Ağustos ayı sonuçlarına gör, bir önceki aya göre yüzde 0,42, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,33, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,88 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,55 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,68 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,59 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,80 düşüş ve su sektöründe yüzde 0,39 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık artış gıda ürünlerinde gerçekleşti. Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; gıda ürünleri (yüzde 1,59), deri ve ilgili ürünler (yüzde 1,54), ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) (yüzde 1,47) alt sektörleridir. Buna karşılık ham petrol ve doğal gaz (yüzde -3,10), diğer ulaşım araçları (yüzde -2,76), ve kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde -2,00) bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.Ana sanayi gruplarında en yüksek artış dayanıksız tüketim malında gerçekleşti


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2014 yılı Ağustos ayında en yüksek aylık ve en yüksek yıllık artış dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title