Haberler

"4 Ayda 700 Milyon TL Elektriğe Fazla Para Ödedik"

Samsun'da bulunan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, geçen Nisan ayından itibaren elektrik faturalarına kayıp kaçak bedeli ve personel sayaç okuma bedeli olmak üzere 2 ayrı ödeme kalemi eklenerek tüketicilerden haksız para alınmaya başlandığını ileri sürdü.

Samsun'da bulunan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, geçen Nisan ayından itibaren elektrik faturalarına kayıp kaçak bedeli ve personel sayaç okuma bedeli olmak üzere 2 ayrı ödeme kalemi eklenerek tüketicilerden haksız para alınmaya başlandığını ileri sürdü. Erdoğan, Türkiye genelindeki 28 milyon elektrik abonesinden 4 ayda yaklaşık 700 milyon TL, haksız para alındığını belirtip, bu şekilde tüketicinin cebinden bir yılda 2 milyar TL para çıkacağını söyledi.

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanan yönetmeliklere dayanılarak geçen Nisan ayından itibaren tüketicilerin faturalarına kayıp kaçak bedeli ve personel sayaç okuma bedeli olmak üzere iki ayrı ödeme kalemi daha ilave edildiğini söyledi. 'Kayıp kaçak bedeli' adı altında abonelerden tüketim miktarına göre her ay ortalama 6 TL tahsil edildiğini belirten Erdoğan, şöyle dedi:

"Türkiye'de elektrik dağıtım işini özelleştirmeler sonucu alan şirketlerin, kaçak elektrik kullananlardan tahsil edemediği kaçak elektrik bedelinin ve yine tamamen elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olan iletim hattı elektrik kayıplarının bedelinin namusuyla elektriğini kullanıp faturasını ödeyen vatandaşlardan tahsil edilmesidir. "

Erdoğan, faturalara konulan iki yeni ödeme kalemi ile kaçak elektrik kullanımının yüzde 60 gibi çok yüksel düzeyde olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde tahsil edilemeyen kaçak elektrik bedelinin Türkiye'nin diğer illerindeki elektrik abonelerine ödetildiğini söyledi. Türkiye genelinde 28 milyon elektrik abonesi bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu iki ödeme kalemi ile son 4 ayda abonelerden yaklaşık 700 milyon TL haksız para alındı. Bu rakam yıl sonunda yaklaşık 2 milyar TL demek. Bu çok yüksek bir rakam. Bu vurgunun, halka karşı yapılan bu soygunun sonlandırılması için sendikamız hukuki süreç başlatacaktır. Vatandaştan haksız yere alınan yapılan bu tahsilatın iptali için konunu yargıya taşınmasını sağlayacağız. " - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title