Haberler

19. Türkiye Muhasebe Kongresi

Güncelleme:

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur "Bağımsız denetim kapsamını çok uzatmadan genişletmek en önemli ilkemiz olmalıdır." dedi.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "Bağımsız denetim kapsamını çok uzatmadan genişletmek en önemli ilkemiz olmalıdır" dedi.

Cantimur, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) düzenlediği "Geçmiş Deneyimler Işığında Geleceğin Tasarlanması, Meslekte Yeni Ufuk ve Açılımlara Doğru" konulu 19. Türkiye Muhasebe Kongresi'nde konuştu.

Kongrenin ana konusunun bağımsız denetim olduğunu gördüğünü ifade eden Cantimur, bağımsız denetim konusunda çok fazla yol katedilemediğini ancak Kamu Gözetimi Kurumu kurulduktan sonra çok başlılığın azaldığını, bundan sonra sistemin yerine oturacağını belirtti.

Bağımsız denetimin kademeli olarak geliştirildiğini ifade eden Cantimur, "Bağımsız denetim kapsamını çok uzatmadan genişletmek en önemli ilkemiz olmalıdır. Bağımsız denetim kayıtsız ekonominin azaltılması konusunda çok büyük katkı verecek" diye konuştu.

TÜRMOB'un eğitimlerinin değerlendirilmesi isteklerini desteklediklerini ifade eden Cantimur, "Eğitimleri ve sınavları TÜRMOB yapsın" dedi.

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) Başkanı Seyit Ahmet Baş da gerek finansal bilginin üretilmesinde gerekse bu bilginin denetlenerek kamuya ulaştırılmasında uluslararası siteme uyulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Baş, Avrupa Birliği'ne üye olma yolunda denetimlerin de AB standartlarına uygun olarak geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, denetim kapsamının önümüzdeki günlerde genişletilmesinin beklendiğini dile getirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel de hedeflerinin sağlıklı güçlü ve güvenilir şirketlere sahip olmak olduğunu ifade ederek, bunun için de şirketlerin uluslararası standartlara uyumlu olarak denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ekonominin kayıt altına alınmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, muhasebecilerin birçok sorunu olduğunu ve bunların çözülmediğini ifade etti. Bu sorunların takipçisi olacaklarını ifade eden Akkaya, "Biz örgütlü toplumun önemine ve gereğine inanıyoruz" dedi.

Bağımsız denetimle ilgili beklentiler

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı da kongrede mesleğin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi.

TÜRMOB eğitimlerinin değerlendirilmesini istediklerini belirten Sanlı, bağımsız denetçi olunması konusunda 15 yılı dolduran meslek mensupları açısından bir sıkıntı bulunmadığını ancak bu süreyi dolduramayan genç meslektaşları için iyileştirmeler beklediklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Yakup Akkaya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500

Yorumlar (1)

OSMAN:

CANTİMUR VE NAİL SANLI YİNE TÜRBÜNLERE OYNAMIŞ. ÖZEL YMM SINAVLARI 10 YILI DOLDURAN SMMM LEREDE VERİLMELİ. ASLINDA AB YE GÖRE YMM HEPTEN KALMALI

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title