Haberler

Ekip Tamam

ABD Başkanı Obama, Soykırım İddiaları Konusunda Ermeni Tezlerini Destekleyen Bir İsme Daha Kilit Bir Rol Verdi. Obama'nın "Ermeni Meselesi" Konusundaki Akıl Hocası Samantha Power, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde (Nsc) "Çok Taraflı İlişkiler Kıdemli Direktörü" Olacak.

ABD Başkanı Obama, soykırım iddiaları konusunda Ermeni tezlerini destekleyen bir isme daha kilit bir rol verdi. Obama’nın "Ermeni meselesi" konusundaki akıl hocası Samantha Power, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde (NSC) "Çok Taraflı İlişkiler Kıdemli Direktörü" olacak.

ABD Başkanı Barack Obama’nın "Ermeni meselesi" konusundaki akıl hocası olmasıyla tanınan Samantha Power Beyaz Saray’da çok önemli bir göreve getiriliyor. Henüz resmen açıklanmamasına rağmen, Samantha Power, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde (NSC) "Çok Taraflı İlişkiler Kıdemli Direktörü" olarak çalışacak.

Harvard Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Samantha Power, Barack Obama’nın seçim kampanyasına danışman olarak katılmıştı. Power, kampanya sırasında, Obama’nın partideki rakibi Hillary Clinton için "canavar" ifadesini kullanmış ve kampanyadan uzaklaştırılmıştı. Power, şimdi Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton ile birçok gezide beraber olmak zorunda kalacak. Samantha Power’ın, Beyaz Saray ya da Dışişleri’nde üst düzeyli bir göreve getirilmesi bekleniyordu. Power’ın "soykırım" üzerine akademik çalışmaları bulunuyor. Ermeni tezlerini savunan Samantha Power, Başkan Adayı Barack Obama’ya danışmanlık yapmış ve Obama da, "Ermeni soykırımı tanıyacağım" vaadinde bulunmuştu.

En Ermeni yanlısı yönetim

Böylece, Ankara, tarihte "Ermeni tezlerine en yakın olan" Washington siyasi hiyerarşisi ile karşı karşıya kaldı. Başkan Obama’nın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi gibi "en güçlü siyasiler" Ermeni tezlerini savunuyorlar. CIA’nın başına geçecek olan Leon Panetta’nın bile Ermeni tezlerine sıcak baktığı biliniyor.

Soykırım iddialarının Obama’nın 24 Nisan açıklamasında ya da Kongre’de sunulacak bir tasarıda yer alarak Ankara ile Washington arasında krize neden olması ihtimalinin iyice arttığı belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title