Haberler

Nü Tabloya Bıçaklı Saldırı

Mersin Üniversitesi (Me.ü.) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nün 'Yeni Yıl Karma Sergisi'nde Yer Alan 5 Nü Tabloya Bıçaklı Saldırıda Bulunuldu.

MERSİN Üniversitesi (ME.Ü.) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün ‘Yeni Yıl Karma Sergisi’nde yer alan 5 nü tabloya bıçaklı saldırıda bulunuldu.

Yenişehir Kampusu Eğitim Fakültesi Sergi Salonu’nda 27 Aralık’ta açılan sergide resim bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yaptığı çalışmalar yer aldı. Biri Yrd.Doç.Dr. Zeki Umay’ın çalışması olan 5 nü tablo, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından bıçakla kesildi. Saldırıda tablolar büyük ölçüde zarar gördü.

BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK

ME.Ü. Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Berika İpekbayrak, nü tabloların bıçaklı saldırıya uğradığını doğruladı. Tabloların bu şekliyle sergilenmeye devam edildiğini de belirten Prof. İpekbayrak, olayı ‘densizlik’ olarak nitelendirdi. Saldırıyı öğrencilerin de yapmış olabileceğini ifade eden Prof. İpekbayrak, “Bunu yapan dışarıdan biri de olabilir. Çünkü sergi Eğitim Fakültesi fuayesinin girişinde bulunuyor. O kadar büyütülecek bir konu değil” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title