Haberler

Festival'de 8 adet tahinli pide yedi, 10 altın kazandı

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Bursa Gastronomi Festivali'nde 16 dakikada 8 adet tahinli pide yiyen Şevval Aylar, 10 adet çeyrek altın kazandı.

Festival' de 8 adet tahinli pide yedi, 10 altın kazandı

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla düzenlendiği 2. Bursa Gastronomi Festivali'nde düzenlenen yarışmada 16 dakikada 8 adet tahinli pide yiyen 22 yaşındaki Şevval Aylar, 10 adet çeyrek altın kazandı.

Bursa'nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan 2. Bursa Gastronomi Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara sahne oldu. Bursa'nın ünlü Tarihi Taş Fırını tarafından bu yıl da tahinli pide yeme yarışması düzenlendi. Bursa'nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının kabul edildiği müsabakada 16 dakikada en fazla tahinli pideyi yiyen talihli arandı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada dakikalar ilerledikçe yarışmacılar lokmalarını yutmakta zorlanırken, bol bol su tükettiler. Bazı yarışmacıların enken pes ettiği yarışmada 8 adet tahinli pideyi yiyerek birinci olan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şevval Aylar, 10 adet çeyrek altının sahibi oldu. Yarışmayı 6,5 tahinli yiyerek bitiren 33 yaşındaki Murat Aygit ikinci olarak 4 çeyrek altın, 4,75 tahinli

yiyerek üçüncü olan 37 yaşındaki Sabri Yıldızhan da 2 çeyrek altın kazandı.

Aldığı birincilikle aynı zamanda yarışmanın kadınlar rekorunu da kıran Şevval Aylar, "Çok doğal davrandım. Normalde de yiyorum zaten bu kadar. Çok zorlanmadım. Normalde 3-4 tane yerim tek seferde. Kazandığım için çok mutluyum, hedef koymamıştım ama çok emindim. Mutluyum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title