Haberler

Ege Maden İhracatçıları Birliği Sandık Başına Girdi!

Güncelleme:

EMİB Başkan Adayı Şener Bayyurt, maden ihracatçısının temel sorunlarının çözümü için dört yıl daha kaybetme lüksü olmadığını belirterek üyelere çağrıda bulundu.

Bayyurt "Ben bir madenciyim. Sektörün içinden geliyorum, maden sahalarında büyüdüm. Sizin yaşadığınız tüm sorunları ben de yaşıyorum. Bu yüzden çözümü için birlikte hareket etmek üzere yola çıktık. Burada tüm üyelerimiz bir karar verecek. Eskiyle yeni arasında, değişimle değişmeyen arasında, birlikte yönetimle tekil yönetim arasında karar verecek. Biz inanıyoruz ki yüzünü aydınlığa dönen madencilerimiz Birlikte Başaracağız grubuna destek vererek sorunların çözümü için ilk adımı atacak" dedi.

Oluşturdukları yenilikçi ve güçlü yönetim kadrosundaki her ismin aynı zamanda sektör profesyoneli olduğuna dikkat çeken Bayyurt, "Madencinin sorunu ahbap dost ilişkisiyle çözülmez. İlerlemek için profesyonel bir ekibe, ortak akla ihtiyaç var. Aday yönetim kurulumuzdaki her isim hem profesyonel hem de mesleğine gönül vermiş insanlar. Onlar kendi işlerinden fedakarlık yapıp, birlikte başarmak, hepimizin adına başarmak için bu yola çıktı. Tek bir hedefimiz var, projelerimizi hayata geçirmek ve madencinin yüzünü güldürmek" dedi.

DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ

Birliğin gücünü "birlikte" çalışmaktan aldığını ancak bugüne kadar maden ihracatçısının bu gücü hissetmediğini söyleyen Şener Bayyurt şöyle devam etti:

"Değişimin zamanı geldi. İzmir'in bir çok kurumunda esen değişim rüzgarı burada da kendini göstermeli. EMİB yıllardır aynı kişiler tarafından yönetiliyor. Senelerdir hep aynı ekiplere yetki veriyoruz ve farklı sonuçlar bekliyoruz. Ancak sonuç ortada. Eğer istediğimiz sonuçları elde edemiyorsak değişimin zamanı gelmiş demektir. Günümüzde de hiçir şey eskisi gibi değil. Bilgi ve iş yapış yöntemleri çok hızlı değişiyor. Bu nedenle artık farklı, katılımcı, enerjisi yüksek ve profesyonel yönetimin zamanı geldi"

MARKA DESTEĞİ

"Sürekli söylenen bir söz vardır. Amerika'da Türk taşının kullanılmadığı ev yok buna karşın markamız da yok derler. Evet markamız yok, peki neden yok. Çünkü markalaşma için yol haritasını sunan yok. Her ihracatçı kendi markasıyla bir yere kadar gidebiliyor. Oysa Birlik bu konuda öncü olmalı. Bunun için sektörün daha güçlü, daha bilinçli, ileriyi daha iyi görmesi gerekiyor. Bu konu öncelikli işimiz olacak. Türk mermeri, Türk taşı, katma değerli ürünleriyle dünya markası olacak"

BİRLİKE BÜYÜYECEĞİZ

Birlik adına sadece sektöre katkı verecek teknik gezilerin destekçisi olacakları sözünü veren Bayyurt, adil temsil esasına göre her bölge ve her iş kolunun temsil edildiği katılımcı bir yönetim sergileyeceklerini söyledi. Ancak bunu yaparken de özellikle küçük firmalara yönelik net şekilde pozitif ayrımcılık yapılacağını açıkladı. İhracata yeni başlayan firmalar için yurtdışında üretim tesislerini, fuarları görmeleri için teknik geziler düzenleneceğini belirten Bayyurt, " Bu sektörde ayakta durmak için çabalayan küçük ölçekli firmalar yalnız kalmayacak. Onlara her türlü desteği sonuna kadar sunacağız. Birlikte başarmak istiyorsak bunun için birlikte yol alacağız ve birlikte büyüyeceğiz" dedi.

Birlikte Başaracağız grubu aday yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor

Şener Bayyurt, Ahmet Telek, Burak Göngören, Tolga Öner, Zeki Demirel, Hüseyin Tokma, Giray Yardım, Olcay Arslan, Fatin Sirkeci, Ersin Çakım, Mahmut Demirhan, Kadir Kılıç ve Erol Demirel.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title