Haberler

Ege Gençlik Etkileşimi Projesi... - Proje Kapsamında Türkiye Ve Yunanistan'dan 120 Genç Kocaeli'nin Kefken Köyündeki Yaz Kampında Bir Araya Geldi

''Ege Gençlik Etkileşimi Projesi'' kapsamında Türkiye ve Yunanistan'dan 120 genç, Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kefken Çevre ve Yaz Kampında bir araya geldi.

''Ege Gençlik Etkileşimi Projesi'' kapsamında Türkiye ve Yunanistan'dan 120 genç, Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kefken Çevre ve Yaz Kampında bir araya geldi.

Habitat İçin Gençlik Derneği, Yunanistan Ulusal Gençlik Konseyi, Beyoğlu Belediyesi, Atina Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ile Yunanistan'ın Piraeus Üniversitesince ortaklaşa yürütülen Proje kapsamında, ''Avrupa Birliği Yunanistan ve Türkiye'de Gençlik Politikaları'' konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşuna Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah, insanların birbirlerini daha çok tanıması gerektiğini belirterek, ''Aramızdaki tek fark coğrafyaya, iklime ve oluşturduğumuz yaşam koşullarına göre ortaya koyduğumuz yaşam farklılıklarıdır'' dedi.

Misbah, Ege Gençlik Etkileşimi Projesi kapsamında Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampını kurduklarını ve bugün de Türk ve Yunan gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Panelde konuşan Yunanistan Gençlik Konseyi Başkan Vekili Moria Vaxenapolou, Türk ve Yunan gençlerin, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün kurulmasına katkı sağlayabilecek projeler üretebileceklerini söyledi.

Konsey olarak, dünya gençliğinin sorunlarının başında gelen alkol, uyuşturucu, sigara bağımlılığına karşı projeler üretip yaşama geçirmeye çalıştıklarını anlatan Vaxenapolou, gençlerin de bu tür projeleri yaşama geçirerek dünyaya örnek olacaklarını bildirdi.

Türkiye Ekonomik ve Politik Araştırmalar Vakfı Gençlik Çalışmaları Koordinatörü Emre Koyuncu da dünyanın gençlerin etrafında döndüğünü kaydetti.

Bütün dünyada, üretici ve tüketici durumda olan gençlerin üzerine yatırımlar yapıldığını ifade eden Koyuncu, şöyle devam etti:

''Gençlerin enerjisi, potansiyeli, tutkusu, gücü var. Bu enerjiyi, potansiyeli harekete geçirmek lazım. Bunu çevrenize yön vererek, alınacak kararlara ortak olarak yapabilirsiniz. Beğenmediklerinizi değiştirebilirsiniz. Bunun için sadece karar mekanizmalarında olmanız yeter. Diğer taraftan iki ülke gençlerinin birbirlerini tanımaları için Avrupa Birliği süreci bir fırsat.''

Yerel Gündem 21 Ulusa Gençlik Konseyi Kolaylaştırıcısı Ayhan Soyfidan da gönüllülük esasına göre çalıştıklarını ve bugüne kadar 12 bin gencin toplantılara katıldığını, Proje Koordinatörü Başak Demir de 16-18 yaş grubundaki Türk ve Yunan gençlerle sürekli bir araya gelerek İstanbul-Atina, Türkiye-Yunanistan arasında bilgi köprüsü oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title