Haberler

Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini Tescili Avrupa yolunda

Güncelleme:

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile özdeşleşen "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini" ibareli coğrafi işaret menşe adı ve "Edremit Zeytinyağı" coğrafi işaret menşe adı Edremit Ticaret Odası tarafından ülkemizde koruma altına alınmıştı.

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile özdeşleşen "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini" ibareli coğrafi işaret menşe adı ve "Edremit Zeytinyağı" coğrafi işaret menşe adı Edremit Ticaret Odası tarafından ülkemizde koruma altına alınmıştı. Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini ibareli coğrafi işaretin Avrupa Birliği Komisyonu'na başvurusunun yapıldığı ve tescil için sürecin devam ettiğini belirtirten Semerci "Ülke olarak özümüze geri dönmek, yöresel ve geleneksel ürünlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmak kaçınılmaz olmuştur." Dedi.

Coğrafi işaretler konusunda bilgilendirme ve fikir alış verişi için Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, ETO Tarım ve Hayvancılık Meslek Komitesi Başkanı Hasan Güçlü Sakallı, Genel Sekreter Recep Akgün, Yüksek Ziraat Mühendisi Bülent Coşar, Akademisyen Mücahit Kıvrak, Patent & Marka Vekili Huriye Özener (Özener Patent)'den oluşan bir komisyon Havran Kaymakamlığı'na, Gömeç Kaymakamlığı'na, Ayvalık Kaymakamlığı'na, Burhaniye Kaymakamlığı'na, Edremit Belediyesi'ne, Havran Belediyesi'ne, Burhaniye Belediye'sine, Ayvalık Belediyesi'ne, Gömeç Belediyesi'ne, Burhaniye Ticaret Odası'na, Ayvalık Ticaret Odası'na, Edremit Ziraat Odası'na, Burhaniye Ziraat Odası'na, Ayvalık Ziraat Odası'na, Havran Ziraat Odası'na, Sabit Ertür Zeytincilik'e, Fora Zeytincilik'e, Halil Esen Zeytincilik'e, Erkan Aykan Zeytincilik'e ziyaretlerde bulundular. Bu ziyaretlerin akabinde söz konusu komisyon ile birlikte bir sonraki ziyaretlerin ürün üreten üreticilere olması bekleniyor.

Edremit Ticaret Odası meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci; "Edremit İlçemiz zeytin ve zeytinyağı sektöründe geniş bir yelpazeye sahiptir. 2014 yılında "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini" ile 2017 yılında "Edremit Zeytinyağı" ibareli coğrafi işaretlerimiz Edremit Ticaret Odası tarafından tescili alınarak koruması ülkemizde sağlanmıştır." Dedi.

Aynı zamanda Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini ibareli coğrafi işaretin Avrupa Birliği Komisyonu'na başvurusunun yapıldığı ve tescil için sürecin devam ettiğini belirtirten Semerci, "Küresel düzeydeki Coronavirus vakası insanlarda gıda güvencesini ve gıda güvenliğini kaygı olarak en ön sıraya koydu. Çünkü tüm canlılarda olduğu gibi insanların da en temel gereksinimi doyma yani besin-gıdadır. Ülke olarak özümüze geri dönmek, yöresel ve geleneksel ürünlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmak kaçınılmaz olmuştur. Sadece bugünün kriz ortamında değil, küreselleşmenin getirdiği ve getireceği gelecekteki olası riskleri de bertaraf etmek, çocuklarımızın beslenmesini şimdiden teminat altına almak için, zirai potansiyelimizi en iyi şekilde kullanmak durumundayız." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Edremit Körfezi Zeytinyağı Edremit Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title