Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Hekim adaylarına ilk dersi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu verdi.

Hekim adaylarına ilk dersi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, tıp öğrencilerinin "Uyum programı" kapsamında, doktor adayları akademik yılın ilk dersini Rektör Tabakoğlu yönetiminde işledi.

Dr. Ratip Kazancıgil derslik binasında verilen ilk derse, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, dekan yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnan ve Prof. Dr. Ahmet Tezel, akademisyenler ve tıp fakültesinin birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kendisini tanıtarak başladığı ilk derste, öğrencilerle sohbet ederek, tıp öğrenimi ve hayata dair önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Tabakoğlu, Edirne gibi "öğretmen" bir şehirde ve Trakya Üniversitesi'de eğitim almanın ayrıcalığında olduklarını ifade ettiği öğrencilere "Edirne bir öğretmendir, kültür ve medeniyetlerin buluşma noktasıdır, çoğulculuğun, çok kültürlülüğün, birbirinden beslenen farklı kültürlerin merkezidir." dedi.

Öğrencilere multidisipliner olmanın, her konuda, her alanda bilgi biriktirmenin, kişisel gelişime önem vermenin de en az tıp eğitimi kadar önemli olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışın, her zaman çok çalışın. Etrafınızı iyi gözlemleyin, her zaman farklı olanın peşinden koşun, soru sorun, sormaktan, daha fazlasını istemekten çekinmeyin. Yeni buluşlar geliştirmeye odaklanın ve bunun için kendinizi her alanda olabildiğince besleyin. Hiçbir çalışmanız, çabanız asla boşa gitmeyecektir. Bir ömür boyunca gururla taşıyacağınız bu mesleğin en temel bilgilerini bu sıralarda öğreneceksiniz. Kendinizi bir film stüdyosunda düşünün. ya başrol oyuncusu olacaksınız, ya da figüran.

Benim size tavsiyem başrol için elinizden geleni yapmanız. Bunun için de derslerde katılımcı olun, kliniklerde hastalara yakın olun, onların acısını paylaşın, hissedin. Hocalarınızı zorlayın. Kitaplarda gördüğünüz bilgilerle sınırlı kalmayın. Bilgi koskocaman bir deniz, bildiklerimizse sadece, o denize elimizi soktuktan sonra tek bir parmağımızda kalan serinlik. Bu nedenle derinleşin, bilginin sınırlarını zorlayın, her gün daha da çok kafa yorun. 10 yıl sonra kendinizi nerede görmek istiyorsanız ona göre planlar yapın. Zamanınızı iyi değerlendirin, çünkü telafisi mümkün değil."

Sevgi evleri çocuklarına etkinlik

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), sevgi evlerinde kalan çocuklara özgü etkinlik düzenledi.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri'nde kalan 12-18 yaş arasındaki 20 çocuk, TREDAŞ'ın düzenlediği paintball etkinliğinde yer aldı.

TREDAŞ ve Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Enerji Kardeşliği" projesi kapsamında, bir günlük program yapıldı.

Etkinlik öncesi TREDAŞ Yönetici ve çalışanları ile birlikte öğle yemeği yiyen çocuklar, yemek sonrası oyun alanına geçti. Oyunda birbirinden özel anlar yaşayan çocuklar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde moral depoladı.

Etkinliğe çocukların yanı sıra TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne Müdürü Bilgin Özbaş, TREDAŞ Edirne Müdürü Alpay Karaer ve TREDAŞ Kurumsal İletişim Şefi Ergin Akgün de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title