Haberler

Edirne 'Altın Pul' Ödüllü Tarihi Uzunköprü, Guinness ve Unesco Yolunda

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 1443 yılında inşa edilen ve bu yılki Avrupa Postaları tarafından fotoğrafıyla 'Altın Pul' ödülüne layık görülen taş köprü Guinness Rekorlar Kitabı ve UNESCO yolunda.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 1443 yılında inşa edilen ve bu yılki Avrupa Postaları tarafından fotoğrafıyla 'Altın Pul' ödülüne layık görülen taş köprü Guinness Rekorlar Kitabı ve UNESCO yolunda. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, tarihi köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde olduğunu belirterek, Guinness Rekorlar Kitabı'na 'en uzun ve üstünden araç geçen genişlikte köprü' başlığında girmesi için çalışmaların sürdüğü söyledi.

Edirne'nin 80 bin nüfuslu Uzunköprü ilçesinde 1443 yılında inşa edilen 1306 metre uzunluğundaki tarihi taş köprü her yıl Avrupa Postaları tarafından düzenlenen pul yarışmasında bu yıl birinci olarak 'Altın Pul' ödülünü kazandı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, tarihi köprünün Altın Pul ödülüyle yeniden gündeme taşınmasının sevindirici olduğunu söyledi. 50 kadar ülkenin tarihi köprülerinin katıldığı yarışmanın Türkiye, Edirne ve Uzunköprü'nün tanıtımı için önemli olduğunu ifade eden İşbilen, Avrupa Postaları'nın bu yılki yarışmasında tarihi Uzunköprü'nün basıldığı pul Avrupa birincisi oldu. Bu konu için yaptığımız çalışmalar vardı. PTT Genel Müdürlüğü'ne Uzunköprü olarak çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'de bin tane belediyeye Uzunköprü Belediyesi olarak hazırladığımız afişlerle birlikte Avrupa Postaları'nın internet sitesi üzerinden oy vermelerini rica ettik. Bu yarışmadaki birincilik Türkiye'nin, Edirne ve Uzunköprü'nün tanıtımı için çok önemliydi. Fotoğrafı çekenden, PTT Genel Müdürlüğümüze kadar herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'de Kars Kalesi de bu anlamda bir kaç yıl önce 'Altın Pul' ödülü kazanmıştı dedi.

Her ülkenin bastığı pullar arasında köprüler hakkında tarihsel bilgilerin de yer aldığı anlatan İşbilen, köprünün II. Murat döneminde tamamlandığını söyledi. Tarihi taş köprünün çok önemli detaylara sahip olduğunu ifade eden Enis İşbilen, UNESCO'nun Geçici Kültür Mirası Listesi'ne girmiş olan bir köprü. Bunlara ilişkin bilgiler yarışma içeriğinde yoktu, belediye olarak başvurarak bu bilgileri tamamlattık. Bunlarla birlikte bütün çalışma bir araya geldi. Bakü'de açıklanan oylama sonucu Uzunköprü pulu birinci oldu şeklinde konuştu.

TARİHİ KÖPRÜ GUİNNESS YOLUNDA

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, tarihi taş köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde olduğunu ve gerçek listeye alınması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Aynı zamanda 1306 metre uzunluğundaki köprünün Guinness Rekorlar Kitabı'na alınması içinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden İşbilen, Dünyanın en uzun taş köprüsü olarak Çin'de bir köprü belirlendi. Ancak o köprünün genişliği, bizim Uzunköprü kadar değil ve üzerinden herhangi bir vasıta geçmiyor. Biz şimdi yeni bir başlık adı altında ona çalışıyoruz. Bununla ilgili fotoğraf, belge ve bilgileri Guinness de yeni açılan başlıkta bir dünya birinciliği alma yolundaki çalışmalarımız sürüyor. Çok kısa zamanda bunu da neticelendireceğiz. Bunun için en uzun ve üstünden araç geçen genişlikte köprü anlamında bir başlık açılıyor dedi.

SİMSİYAH AKAN ERGENE SIKINTISI

Tarihi taş köprünün simsiyah akan Ergene Nehri'nin üzerine kurulu olduğunu belirten İşbilen, turizm ve sağlık açısından nehrin zehir saçmaya devam ettiğini anlattı. Ergene'nin temizlenmesi için 2011 yılında 'Şafak Harekatı' adıyla projeye başlanırken, dere yatakları temizlendi, atık arıtma tesisleri yapıldı. İşbilen, bakanlığın projesinin başarılı olmasını istediklerini belirterek, Ergene Nehri'nin temiz akması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uzunköprü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title