Haberler

Tıbbı malzemelerdeki fahiş fiyat artışlarından vatandaşlar gibi eczacılar da şikayetçi

Güncelleme:

Koronavirüs salgının Türkiye'de de etkisini göstermesinin ardından tıbbi malzemelerde yaşanan fahiş fiyat artışları nedeniyle eczacılar da vatandaşlar gibi dertli. Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Zammı yapan başkası, günah keçisi ilan edilen bizleriz. Vatandaşımız bilmediği için zammı biz yapmışız gibi tepki veriyor" dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesi ile birlikte virüs salgının önlenmesinde en önemli tıbbı ihtiyaçlar arasında yer alan bazı malzemelerdeki fahiş fiyat artışına eczacılar isyan etti.

"SEBEBİ ECZACIYMIŞ GİBİ YANSITILIYOR"

Koronavirüs salgının önlenmesinde en önemli ihtiyaçlardan olan maske, antiseptik ürünler ve eldiven gibi malzemelerin temininde büyük sıkıntı ve sorun yaşanmaya başladığını kaydeden Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Ürün temin edilse bile maalesef bize ulaşıncaya kadar ciddi bir fiyat artışı olması bizim için de büyük sıkıntı oluyor. Bu fiyat artışının sebebi de sanki eczacı imiş gibi yansıtılıp algılanıyor. Bu yüzden bazı meslektaşlarımız bu ürünleri yükse fiyatlı bulduğu için alıp satmamaya başladı. Daha önce 1 liraya sattığımız maskeyi şu anda 4 liraya almak zorundayız ve bazen de bulamıyoruz. Paketi 20 TL olan eldiven 40 TL oldu. Vatandaşlarımızın bazısı ürünleri eczaneden aldığı için zammı yapanın da eczacılar olduğunu zannedip haklı olarak tepki gösteriyor. Virüsten sonra yaşanan fahiş fiyat artışlarından biz de şikayetçiyiz" dedi.

Tıbbı malzemelerdeki fahiş fiyat artışlarından vatandaşlar gibi eczacılar da şikayetçi

"HAM MADDE ALKOL BULUNAMIYOR"

Koronavirüsün yaygınlaşmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından eczacıların eczanelerinde antiseptik ürünler üreterek halka ulaştırmasının yolunun açıldığını kaydeden Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Ancak bunun için gerekli olan malzemelerin fiyatları da 4-5 kat arttı. Antiseptik ürünlerin ham maddesi olan alkol bulunamıyor, bulunsa da salgından önceki fiyatın 5-6 kat fazlası ile temin edilebiliyor. Halkımız bilmelidir ki fahiş fiyatın sorumluları kesinlikle eczacılar değildir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title