Haberler

SCHOLZ İLE UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ ÜZERİNE GÖRÜŞMEYE DEVAM ETTİK

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile güvenlik garantileri üzerine görüşmelerine devam ettiklerini açıkladı. Scholz, Ukrayna'ya ilave Patriot sistemleri ve füzeleri sağlanacağını belirtti ve uzun vadeli savunma işbirliğinin ilerletilmesi konusunu ele aldıklarını ifade etti.

"SCHOLZ İLE UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ ÜZERİNE GÖRÜŞMEYE DEVAM ETTİK"

Zelenski, ayrıca Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile de bir araya geldi. Scholz görüşmesine dair yaptığı açıklamada, "Şansölye Scholz ile NATO yolundaki Ukrayna için güvenlik garantileri üzerine görüşmeye devam ettik. Desteğiniz için teşekkür ederiz! Almanya'dan ilave Patriot sistemleri ve füzeleri için bir anlaşma var. Bu, Ukraynalıların yaşamını Rus teröründen korumak için çok önemli! Ukrayna ve Almanya arasında, Batı menşeli teçhizatın onarımı için merkezler kurulması da dahil olmak üzere, uzun vadeli savunma işbirliğinin ilerletilmesi konusunu da önemli ölçüde ele aldık. Almanya'nın Ukrayna'ya ve özgürlük savunmamıza uzun vadeli, çok yıllı destek vermeye hazır olmasından dolayı minnettarım. Uzun vadeli destek programları, Avrupa'mızın bir güvenlik ve barış alanı olarak kalacağına dair dünyaya verilen en iyi işarettir." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Olaf Scholz Ukrayna Almanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title