Haberler

Papa Franciscus, Katolik Kilisesinin arınmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti

Güncelleme:

Katolik Kilisesinde iç meselelerin ele alınacağı Rahipler Meclisi (Sinod) toplantıları başlarken, Papa Franciscus Kilisenin arınmaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Sinod'da reform talepleri de görüşülecek.

Katolik Kilisesinde iç meselelerin ele alınacağı, dünyanın pek çok yerinden gelen rahiplerin katıldığı "Rahipler Meclisi" (Sinod) toplantıları bugün Vatikan'da başlarken, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Kilisenin arınmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Aziz Petrus Meydanı'nda sabah Sinod için düzenlenen açılış ayinini yöneten Papa Franciscus, dünyadaki mevcut zorlukların bölücü ve çatışmacı bir ruhla ele alınmaması gerektiğini, Katolik Kilisesinin "dinleyen bir Kilise" olması gerektiğini söyledi.

Papa, Sinod'da siyasi hesaplardan ya da ideolojik savaşlardan oluşan bir bakışa ihtiyaç olmadığına işaret ederek "Sinod siyasi bir toplantı ya da bir parlamento değildir. Biz bir reform planı yürütmek için burada değiliz. Zorluklarla karşılaşılan bu karmaşık dönemde Kilise misafirperver olmalı, kapılarını kapalı tutmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri, "Sinod, bize şunu hatırlatmaya hizmet ediyor. Kilisemizin her zaman arınmaya ve onarılmaya ihtiyacı var." diye konuştu.

Dünya genelinden farklı seviyelerde toplam 464 katılımcının hazır bulunduğu Sinod'da bu yıl ilk kez Papa'nın tanıdığı hakla oy kullanma hakkına sahip 54 kadın üye de yer alıyor.

Reform talepleri görüşülebilir

Ekim sonuna kadar sürecek Sinod'da, evlenip boşanmış kişilerin Kiliseyle olan münasebetlerinden eş cinsel bireylere olan yaklaşıma, cinsel istismar konusu ve bu konuyla mücadele kapsamında bazı Katolik din adamlarınca gündeme getirilen "bekarlık şartı"nın kaldırılması, kadınların Kilisede daha çok rol alması gibi bazı reform taleplerinin de görüşülmesi bekleniyor.

Herhangi bir karar alma yetkisi olmayan Sinod, danışma meclisi özelliğini taşıyor.

Bu arada, Sinod öncesinde, Kilise içinde bazı kardinaller ile Papa arasında eş cinsel çiftlerin kutsanmasına dair mektuplaşma olduğu ortaya çıktı.

Bazı kardinallerin, eş cinsel evliliklerin kutsanması taleplerine yönelik kendisine gönderdiği kilise öğretilerine atıfta bulunan mektubu yanıtlayan Papa Franciscus, "eş cinsel çiftleri kutsamanın, bir erkek ve bir kadın arasındaki bir kutsal birliktelik olan evlilikle karıştırılmaması gerektiğini" vurguladı.

Bununla birlikte Papa Franciscus, kutsanma ya da hayır duası isteyen eş cinsel çiftlere karşı, rahiplerin "sadece inkar eden, reddeden ve dışlayan yargıçlar haline gelmemesi gerektiğini" de ifade etti.

Diğer yandan Papa, Mayıs 2015'te "Laudato Si" ismiyle yayımladığı, iklim değişikliğine dikkati çeken genelgesinin ardından bugün Sinod'un açılışı dolayısıyla "Laudate Deum" adıyla iklim değişikliğine karşı insanlığın yeterince tepki veremediğine ve kırılma noktasına yaklaşıldığına işaret eden bir genelge daha yayımladı.

Kaynak: AA / Dünya

Papa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title