Haberler

Obama'dan Göçmen Politikasında Geniş Reform Çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, 'Bozuk' Olduğunu Düşündüğü Amerikan Göçmen Politikasında Geniş Reform Çağrısında Bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, ''bozuk'' olduğunu düşündüğü Amerikan göçmen politikasında geniş reform çağrısında bulundu.

Başkan seçildiği Ocak 2009'dan beri göçmenler konusunda yaptığı ilk önemli konuşmada Obama, Cumhuriyetçi Partiden bununla ilgili siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak çaba sarf etmesini istedi. Obama, ilerlemeye hazır olduğunu söylemekle beraber Kongrede bu reformun kabul edilmesi konusunda kendisine yardım edecek yeni önerilerden söz etmedi.

Washington'daki American University'de konuşan Obama, ''Kimin hangi sürelerde ülkemize girip, kimin giremeyeceğini bilmek meselesi hala tartışma konusu. Bu bugün bir gerçek olarak duruyor, hatta aramızdan bazılarının bu bozuk sistemi tamir etmekteki yetersizliği nedeniyle de daha da kötüleşti'' ifadesini kullandı.

''Hassas bir mesele'' olarak adlandırdığı göçmen politikasının siyasi tartışma ve pazarlıklara takıldığını belirten Obama, ''Ben ilerlemeye hazırım. Demokratların çoğu ilerlemeye hazır. Amerikalıların çoğunun da ilerlemeye hazır olduğunu düşünüyorum'' dedi. Ancak Obama, ''sorunun iki partinin uzlaşması olmadan çözülemeyeceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title