Haberler

Mısır, Son 6 Ayda Gazze Sınırındaki 521 Tüneli Yıktı

Güncelleme:

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, son 6 ayda Gazze sınırındaki 521 tüneli yıktıklarını söyledi.

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, son 6 ayda Gazze sınırındaki 521 tüneli yıktıklarını bildirdi.

Muhammed Semir, Gazze Şeridi ile Mısır arasında bulunan tünelleri tamamen "ortadan kaldırmak" için çalışma yaptıklarını da kaydetti.

"UZUNLUKLARI HAYRET VERİCİ"

Semir, yarı resmi El-Ahram gazetesine yaptığı açıklamada, Gazze sınırındaki tünellerin imha operasyonuyla ilgili bilgi verdi. Ordunun son 6 ayda Gazze Şeridi'nden, Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine uzanan 521 tüneli imha ettiğini aktaran Semir, bu tünellerden bazılarının uzunluğunun dikkati çektiğini ifade ederek, "Tünellerden bir tanesinin uzunluğunun 2,8 kilometre olduğunu tespit ettik" dedi.

TÜNELLER CAN DAMARIYDI

Gazze'de demokratik seçimle iş başına gelen Hamas'ın 2007 yılında yönetimi devralmasının ardından, Mısır sınırdaki Refah Sınır Kapısı'nı ticari geçişlere kapatmıştı. İsrail ablukası ve söz konusu kapının kapatılması nedeniyle Filistinliler, o tarihten itibaren temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.

Mısır'da 2013 yılındaki askeri darbenin ardından iş başına gelen yeni yönetim ise Gazzelilerin "can damarı" olarak gördüğü tünelleri yıkmaya başlamıştı. Söz konusu tünellerden başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçiriliyordu.

"TAMPON BÖLGE" DARBESİ YAPMIŞTI

Mısır, Sina'da geçen yılın ekim ayında, "bölgedeki önlemleri artırma" gerekçesiyle 14 kilometrelik sınırın sıfır noktasında bulunan yerleşim birimlerini kaldırıp "tampon bölge" uygulamasına başlamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Sina Ordu Yaşam Politika Dünya Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500

Yorumlar (30)

Xboy:

Allah inşallah hesabını sorar bunların senden sisi

23
1
yanıtYanıtla
adanalıMobil-ANDROID:

sisi sen tam bir israil abd köpeği sin sen yanlış doğmuş sun.. ana na söyle senı bır daha doğur sun

8
13
yanıtYanıtla
erkan Mobil-ANDROID:

mursiyi neden devirdiklerine dahi bir kanıt daha isde İsrail köpeği sisi

19
0
yanıtYanıtla
Ali canmobilWeb@haberler.com:

Yahudi köpeği sisi

16
2
yanıtYanıtla
gazze aşığı:

İnşallahh siz de yıkılacaksınız. Allah belanızı versin.

9
8
yanıtYanıtla
Milliyetçi TürkiyeMobil-ANDROID:

lanet olsun size amerikanin usaklari

14
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Mursiyi indiripde Sisi Köpeğini boşuna iktidara getirmediler. Sisi iktidara gelir gelmez İsrail Filistine Operasyon yaptı 1 hafta boyunca ve binlerce filistinli öldü. Ülkemizde Akp sevmiyenler Suriyede Esadı, Mısırda Sisiyi seviyor. Bunların muhalefetten anladığı iyiye kötü demek. Bu yüzden de Halk size layıkınızı veriyor.

8
6
yanıtYanıtla
akıl veren adammobilWeb@haberler.com:

hüsnü mübarek darbe ile geldi 40 yıl liderlik yaptı..sisi darbe ile geldi.. şimdi sisiye it gibi bağırıp çağıranlar kaç yıl devleti yöneteceğini öngörüp ona göre havlamalılar ... kırk yıl boyunca mısırla sıfır ilişkiyi göze alıyormusunuz..

10
4
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

MURSİ BAŞA GELDİ İSRAİL İLE OLAN DOĞALGAZ ANLAŞMASINI FES ETTİ. ! BU DURUM İSRAİLİN VE ABD NİN HİÇ HOŞUNA GİTMEDİ VE HEMEN DARBE. . . BAŞA KİM GELDİ ABD NİN UŞAĞI BİR İBLİS. . .

11
2
yanıtYanıtla
haberciMobil-ANDROID:

ALLAH bunun hesabınıda soracak

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title