Haberler

Ludwigshafen Yangınının Görgü Tanıkları Bedriye ve Aylin Kaplı'nın İfadelerini Geri Çektiği Yönündeki İddialar Asılsız Çıktı

Almanya'nın Rheinland Pfalz Eyaletindeki Ludwigshafen Şehrinde 3 Şubat Pazar Günü Meydana Gelen ve 9 Türk'ün Hayatını Kaybettiği Yangınla İlgili Soruşturmaya Yönelik İddialar Sürüyor.

Almanya'nın Rheinland Pfalz eyaletindeki Ludwigshafen şehrinde 3 Şubat Pazar günü meydana gelen ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturmaya yönelik iddialar sürüyor.

Alman Güneybatı Radyosu (SWR) tarafından dün ortaya atılan, "Bedriye ve kuzeni Aylin Kaplı'nın ifadelerini geri çektiği" yönündeki haberin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Bedriye Kaplı'nın babası Ali Kaplı konuyla ilgili açıklamasında, ifadelerin geri çekildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kaydetti.

Ali Kaplı, bugüne kadar yapılan sorgulamalarda kızının ve yeğeninin ifadelerine pek çok kez başvurulduğunu, kızların herhangi bir baskı veya yönlendirmeye maruz kalmadığını belirtti.

Ali Kaplı, önümüzdeki hafta ortasında açıklanması beklenen yangın ile ilgili araştırma sonuçlarının arifesinde böyle bir iddianın ortaya atılmasına anlam veremediğini söyledi.

Kızı Bedriye ve yeğeni Aylin'in olay günü dedesinin doğum gününü kutlamak için çağırmak için yangın çıkan binaya gittiklerini ve olayla ilgili anlattıklarının polisin ifadelerinde yer aldığını da vurgulayan Ali Kaplı, şimdiye kadar ne kızı Bedriye'nin ne de yeğeni Aylin'in ifadelerini geri alma gibi bir başvuruda bulunduğunu belirtti.

Polis tarafından Bedriye ve Aylin Kaplı'nın ifadelerinden yararlanarak şüpheli birinin robot resminin çizildiğine ancak bu konu hakkında bir daha açıklama yapılmadığına da dikkat çeken Kaplı, "Kimin ne yapmak istediğini anlamak mümkün değil. Olayın Bedriye ve Aylin'den başka görgü tanığı yok. Olayın neden çıktığı konusunda polisin araştırmalarında bugüne kadar hiçbir şeyin elde edememesi ve şimdi ortaya atılan ifadelerin geri çekildiği yönündeki iddialar, kanıt bulamayanların uydurması olabilir" şeklinde konuştu.

(KY-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title