Haberler

Kudüs: İran'ın Nükleer Programı

İsrail Ordusu'ndan Tümgeneral Moshe Kaplinsky, İran'ın Atom Bombası Geliştirmesine İzin Verilmesinin Tüm Avrupa'yı Tehdit Edeceğini Söyledi.

İsrail Ordusu'ndan Tümgeneral Moshe Kaplinsky, İran'ın atom bombası geliştirmesine izin verilmesinin tüm Avrupa'yı tehdit edeceğini söyledi.

İsrail Ordu Radyosu'ndan bir açıklama yapan Tümgeneral Kaplinsky, "Nükleer bomba sahibi İran, İsrail'in varlığının yanı sıra yakın doğudaki ülkeleri de tehdit eder. Hatta bu tehdit İsrail sınırlarını da aşarak tüm Avrupa'ya uzanabilir" diye konuştu.

İsrail, uranyum zenginleştirme programını askıya almayan İran'ın nükleer bomba elde etmesinin engellenmesi için ABD'nin desteğiyle BM Güvenlik Konseyi vasıtasıyla yaptırım uygulanmasında ısrar etmekte.

İsrail, resmi olarak açıklanmamış olmakla birlikte, Ortadoğu'da yaklaşık 200 savaş başlığıyla nükleer güce sahip tek ülke olduğuna inanılmakta.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title