Haberler

Kosovalıları Kucaklayan Organizasyon

İstanbul merkezli Kosova Priştineliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kosova'da Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine 12 ton kurban eti dağıttı.

İstanbul merkezli Kosova Priştineliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kosova'da Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine 12 ton kurban eti dağıttı.

Kosova Priştineliler Derneği, 7 yıldır sürdürdüğü geleneğini bozmayarak, Kosova'da bu yıl da yaklaşık bin 500 aileye kurban eti dağıttı. Kurban Bayramı münasebetiyle Priştine'deki ihtiyaç sahibi ailelere katkıda bulunmak ve onları sevindirmek amacıyla derneğin Priştine Şubesi'nde yaklaşık 850 aileye kurban eti dağıtıldı. Aşırı kalabalık nedeniyle kurban eti dağıtımında zaman zaman izdiham yaşandı. Kurban eti alan Türk, Arnavut, Boşnak ve Romanlar, dernek yetkililerine müteşekkir olduklarını ifade etti. İgbale Jonuzi, bayramda hatırlanmalarından ve Priştineliler Derneği'nin ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmasından son derece mutlu olduğunu ifade etti. Muharrrem Yunus, "Priştineliler Derneği'nden Allah razı olsun" derken, "Verenlerden Allah razı olsun" diyen Feride Gashi de kurban eti almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İhtiyaç sahiplerine kendi eliyle kurban eti dağıtan Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Akbay, burada çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. Kosova'nın Vıçıtırın ve Mitroviça şehirlerinde kurban eti dağıtımının ardından Priştine'de inanılmaz bir kalabalıkla karşılaştıklarını kaydeden Akbay, "Bu olaya iki türlü bakıyoruz. Hem sevindiğimiz hem de üzüldüğümüz bir olay. Sevindiğimiz olay şu anda Priştine'ye 850 hemşehrimize kurban eti yardımı gerçekleştiriyoruz. Üzüldüğümüz diğer bir olay ise Kosova'da ihtiyaç sahibi insanlarımızın fazla olması. Derneğimizin bugüne kadar hem Türkiye'de hem Kosova'da gerçekleştirmiş olduğu kültürel ve sosyal yardımlar, her geçen gün artmaktadır. 7'incisini gerçekleştirdiğimiz bu kurban organizasyonun da şu anda son derece önemli bir organizasyon olduğuna inanıyorum. Çünkü 12 ton etin Kosova genelinde dağıtımını gerçekleştirdik ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada hiçbir ulusal ayırım yapmıyoruz. Arnavut, Türk, Boşnak, Goralı demeden bu organizasyonu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kosova Priştineliler

Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Raif Güler ise yaptığı açıklamada, İstanbul'da 7 senedir bu organizasyonu yaptıklarını hatırlatarak, bu sene yine Ekim başından itibaren bütün üyelerine kurban organizasyonunu duyurduklarını belirtti.

"Sadece üyelerimiz değil, bize güvenen, ancak üye olmayan, Kosovalı olmayan ama İstanbul'da yaşayan pek çok insan bize destek oldu" diyen Güler, "Bu sayede bu sene 20'ye yakın büyükbaş hayvan kestik. Sadece Priştine'de değil, Vıçıtırın ve

Mitroviçadaki vatandaşlarımıza da kurban eti dağıttık. Son organizasyonumuz Priştine'de oldu. Gerçekten düşündüğümüzden çok fazla bir kalabalık oldu" ifadesini kullandı.

Son 7 yıl içinde Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği, birçok yardımlaşma organizasyonu yanında Kurban bayramlarında Kosovalılara tonlarca kurban eti dağıttı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kurban Bayramı İstanbul Priştine Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title