Haberler

KKTC'de Asker ve Talat Halkla Ayrı Ayrı Bayramlaştı

Ramazan Bayramı'nın Birinci Gününde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na (Ktbk) Mensup Generaller, Halkla Ayrı Ayrı Düzenlenen Merasimlerle Bayramlaştı. Mehmet Ali Talat'ın KKTC Cumhurbaşkanı Seçilmesiyle, KKTC Cumhurbaşkanlığı’...

Ramazan Bayramı’nın birinci gününde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na (KTBK) mensup generaller, halkla ayrı ayrı düzenlenen merasimlerle bayramlaştı. Mehmet Ali Talat’ın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda Cumhurbaşkanı ve KTBK’nin beraber tebrik kabul etmesi de sona ermiş oldu. KKTC’de geçtiğimiz yıl, Ramazan Bayramı’nda başlayan ayrı ayrı tebrik kabulüne, KKTC’nin 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da tepki koymuş ve KTBK ile aynı saflarda tebrik kabul etmişti.

Bu yıl da gelenek bozulmadı. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat’la cumhurbaşkanlığında bayram tebriklerini kabul etti. Talat, Ramazan Bayramı’nın barış ve kardeşliği geliştirmek için önemli bir gün olduğunu belirterek, “ Var gücümüzle Kıbrıs Türk’ü olarak sorunun barışçı çözümüne bağlılığımızı bir kere daha bugün teyit ediyoruz¨ dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Rum yönetimine defalarca barış elini uzattığını da kaydetti.

Aynı saatlerde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Ada’da görev yapan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ve Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na mensup generaller Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Gazinosu’nda vatandaşlarla bayramlaştı. KKTC`nin 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın KKTC’de bulunmaması nedeniyle askeri tebrikte yer almadığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title