Haberler

İsrail, Gazze'deki UNRWA konukevini bombaladı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah kentinde bulunan konukevinin İsrail tarafından bombalandığını duyurdu. Saldırı sonucunda büyük hasar meydana gelirken, can kaybı yaşanmadı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah kentinde bulunan konukevinin İsrail tarafından bombalandığını duyurdu.

UNRWA'dan yapılan açıklamada, "Dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan UNRWA'ya ait bir konukevi İsrail Deniz Kuvvetlerinin saldırısı sonucu büyük hasar gördü. Refah'ta bulunan BM uluslararası personeli saldırıdan 90 dakika önce binayı terk etmişti. Konukevi ağır hasar görmesine rağmen personel arasında herhangi bir can kaybı rapor edilmemiştir" denildi.

"SALDIRI, GAZZE'DE GÜVENLİ BİR YER OLMADIĞININ KANITI"

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu son saldırı Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığının bir başka göstergesidir. Ne kuzey, ne orta bölgeler ne de güney. BM tesisleri, hastaneler, okullar, sığınaklar ve ibadethaneler de dahil olmak üzere sivil altyapının korunmasının göz ardı edilmesi, Gazze'deki sivillerin her gün yaşadığı dehşetin bir kanıtıdır" dedi.

FOOTĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler İsrail Gazze Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title