Haberler
BBC

İki İngiliz Kadın Milletvekili Uğradıkları Tacizleri Yıllar Sonra Anlattı

Güncelleme:

ABD'de ünlü yapımcı Harvey Weinstein'in 30 yıl boyunca onlarca kadını taciz etmekle suçlanmasının ardından, geçmişte cinsel saldırıya uğradığını açıklayarak sessizliğini bozan kadınlara iki İngiliz milletvekili de katıldı.

ABD'de ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein'in 30 yıl boyunca onlarca kadını taciz etmekle suçlanmasının ardından geçmişte cinsel saldırıya uğradığını açıklayarak sessizliğini bozan kadınlara, iki İngiliz milletvekili de katıldı.

Londra'da yayımlanan Evening Standard gazetesinin haberine göre, İşçi Partisi milletvekili Mary Creagh 7 yaşındayken "öpme" oyunu sırasında yaşları 11-12 yaşlarındaki 12 erkek çocuğunun külodunu yırttığını ve cinsel saldırıya uğradığını söyledi.

'4 yıl sonra anlatabildim'

Creagh, 16 yaşındayken bir rahibin poposunu çimdiklediğini belirterek "Ben olayı unuttum ama rahip, başka kişilere de cinsel tacizde bulunduğu için hapse girdi" dedi.

İngiliz milletvekili, eve gitmek için arabasına bindiği öğretmeninin ışıkları kapatıp kendisini öpmeye çalıştığını, okul müdürüne bu olayı 4 yıl sonra anlatabildiğini belirtti.

49 yaşındaki Mary Creagh, "Benim kuşağımdakiler ya da daha yaşlı olanlar okullarda, kiliselerde inanılmaz cinsel saldırılara maruz kaldı" diye konuştu.

'Başınıza ne kadar ciddi bir şey geldiğini sonradan anlıyorsunuz'

36 yaşındaki İşçi Partisi milletvekili, eski Kuzey İrlanda Bakanı Jess Phillips de, milletvekili seçilmeden önce, 20'li yaşlarda bir barda çalışırken patronunun tacizine uğradığını anlattı:

"Bir barda çalışıyordum. Birinin evine partiye gitmiştik. Patronum da oradaydı. Koltukta uyuyakalmışım. Uyandığımda patronum kemerimi çözüp pantolonumu indirmeye çalışıyordu. Korkudan donakalmıştım. Benden belki 25 yaş büyüktü. Odaya biri girdi ve patromunu üzerimden indirdi. Ertesi gün işe gidip çalışmaya devam ettim. Başınıza ne kadar ciddi bir şey geldiğini daha sonra anlıyorsunuz."

Phillips, Fransa'da öğrenciyken yaşadığı bir tacizi de şöyle anlattı:

"19-20 yaşındaydım. Bir grup genç bize laf atıyordu. Yüz vermedik. İçlerinden biri beni kavrayıp duvara itti ve vajinama dokundu. Yüzüne tükürdüm ve tokatladım. Bağırıp çağırınca beni bardan attılar. Arkamızdan gülüyorlardı. Düpedüz cinsel saldırıya uğramıştım."

Phillips, Avrupa Parlamentosu seçimlerine adayken seçim konuşmasından sonra etkinliği düzenleyen bazı kişilerin kendisini sıkıştırdığını söyledi.

İngiliz milletvekili, öğrencilik yıllarında da okula giderken sürekli önlerinde mastürbasyon bir adamı polise şikayet ettiklerini ancak bu kişinin tutuklanıp tutuklanmadığını bilmediğini anlattı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri İşçi Partisi Londra Dünya Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title