Haberler

Binbaşı Visam Eid ve Yardımcısı Son Yolculuklarına Uğurlandı

Bombalı Suikast Saldırısında Dün Hayatını Kaybeden İstihbarat Dairesi Dinleme Ünitesi Komutanı Binbaşı Visam Eid ve Yardımcısı Usame Murib İçin Bu Sabah İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlüğü'nde Resmi Cenaze Töreni Düzenlendi.

Bombalı suikast saldırısında dün hayatını kaybeden İstihbarat Dairesi Dinleme Ünitesi Komutanı Binbaşı Visam Eid ve yardımcısı Usame Murib için bu sabah İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlüğü'nde resmi cenaze töreni düzenlendi.

Lübnan bayrağına sarılı naaşların cenaze marşı eşliğinde Genel Müdürlük bahçesine getirilmesinin ardından Şehitler anıtına çelenk kondu.

Çok sayıda üst düzey Lübnanlı yetkilinin katıldığı törende konuşma yapan Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürü Eşref Rifi, teröristlerin Lübnan Ordusu ve Güvenlik Kuvvetleri'nin kahramanlarıyla yüz yüze çatışmaktan aciz olduklarını söyledi.

Ne pahasına olursa olsun şehitlerden devraldıkları görevi sonuna kadar devam ettireceklerini söyleyen Rifi, "Verdiğimiz kayıplara rağmen çarpışıp zafer kazanmak bizim kaderimizdir. Kanlarınızı yerde bırakmayacağız" diye konuştu.

İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürü Eşref Rifi, daha sonra tabutların başına gelerek, Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ordu Komutanlığı tarafından verilen onur madalyalarını taktı.

Visam Eid, dün uğradığı suikastin ardından Binbaşı rütbesine terfi ettirilmişti.

Lübnan Başbakanı Fuat Senyora, dün yayımladığı genelge ile Binbaşı Visam Eid ve yardımcısının anısına Cumartesi gününü Lübnan genelinde Ulusal Yas Günü olarak ilan etmişti.

Binbaşı Visam Eid, ve yardımcısı Usame Murib'in cenazeleri daha sonra dini tören ve defin merasimi için Trablus şehrine götürüldü.

(SA-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title