Haberler

Antalya'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Güncelleme:

Antalya'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Hitit ve Roma dönemine ait binlerce tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli hakkında adli işlemler başlatıldı.

Antalya'da jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, Hitit ve Roma dönemine ait 4 bin 230 adet elektron para ve çok sayıda heykel ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan şüpheli hakkında adli işleme başlanıldı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Kepez ilçesinde şüpheli bir şahsın elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmaya çalıştığının tespit etti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla operasyon düzenleyen ekipler şüphelinin evinde yaptıkları aramada; Hitit ve Roma dönemlerine ait 4 bin 230 adet elektron para, 1 insan başı heykel, 1 çift başlı insan figürlü heykel, 2 mühür, 2 madalyon, birer adet insan figürlü taş obje, Bizans sikkesi ile insan figürlü taş heykel, 3 değerli taş, 1 kolye, 7 bronz heykel olmak üzere toplam 4 bin 253 parça tarihi eser ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli hakkında ise adli işlemlere başlanıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Jandarma Antalya Roma Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title